Η ανάγνωση ενός κόμικ αποτελεί πολύ προσωπική υπόθεση. Οι λάτρεις του είδους το γνωρίζουν καλά. Γι' αυτό και οι υπεύθυνοι της Marvel δημιούργησαν το σχέδιο Gamma - ένα «μουσικό» σχέδιο με στόχο να συνοδεύεται το ηλεκτρονικό ξεφύλλισμα των κόμικς της εταιρείες σε ταμπλέτες με ένα «έξυπνο» μουσικό χαλί, το οποίο προσαρμόζεται τόσο στο θέμα της ιστορίας όσο και στον ρυθμό ανάγνωσης του χρήστη.
«Πρόκειται για ένα προσαρμοστικό και μη επαναλαμβανόμενο μουσικό κομμάτι» εξηγεί ο αρχισυντάκτης Αξελ Αλόνσο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μουσική αλλάζει ενόσω ο αναγνώστης «ξεφυλλίζει» το ψηφιακό κόμικ.
Σε συνεργασία με τις εταιρείες Momentum Worldwide και CORD, η Marvel ανέπτυξε τη μουσική που θα «ντύσει» τους ψηφιακούς τίτλους της. Οπως επιβεβαιώνει ο αμερικανικός εκδοτικός οίκος, η μουσική δεν θα επαναλαμβάνεται ούτε στην περίπτωση ενός αργού αναγνώστη, που παραμένει στην ίδια σκηνή για περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα.
Το επίδοξο σχέδιο της Marvel αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2013. Ωστόσο τιμή, τελική ονομασία και πρώτος τίτλος με τον οποίο και θα κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά παραμένουν για την ώρα άγνωστα.
Θήκη με... μέτρο
Πόσες φορές δεν έχουμε προσπαθήσει να μετρήσουμε κάτι και αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε να βρούμε το μέτρο πουθενά; Λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα έδωσαν σχεδιαστές από την εταιρεία Psychic Factory, για την αμερικανική εταιρεία εργαλείων DeWalt, σχεδιάζοντας μια θήκη για iPhone 5 με ενσωματωμένη… μετροταινία.
Το αξεσουάρ «2 σε 1» είναι φτιαγμένο από μαλακό καουτσούκ ώστε να προστατεύει τη συσκευή του τηλεφώνου από πτώσεις και κραδασμούς, ενώ μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρησιμεύσει σε μαστορέματα και μετρήσεις ξεδιπλώνοντας το εύχρηστο μέτρο.
Για την ώρα η θήκη του Μπομπ του Μάστορα βρίσκεται σε στάδιο προτύπου και η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει τα μελλοντικά της σχέδια σχετικά με την εμπορευματοποίηση της ευρηματικής επινόησης.
Συσκευή «διαβάζει» βλάβες
Μπορεί να έχει μέγεθος σπιρτόκουτου, όμως η συσκευή Advance της βρετανικής εταιρείας οδικής βοήθειας και ασφάλισης αυτοκινήτων RAC θα μπορούσε να αποτελέσει έναν «φύλακα άγγελο» για τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου.
Το μικρό αυτοποιημένο σύστημα «τρυπώνει» στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου με σκοπό να προχωρεί σε μια αξιολόγηση των μηχανικών συστημάτων του πριν και μετά την κάθε διαδρομή. Μόλις η συσκευή ανιχνεύσει κάποιο πρόβλημα, ενημερώνεται σχετικά η ομάδα υποστήριξης της κατασκευάστριας εταιρείας του, η οποία στη συνέχεια καλεί ή στέλνει SMS ή e-mail στον κάτοχο του οχήματος ώστε να ειδοποιηθεί ότι κάτι δεν πάει καλά. Το RAC Advance είναι σε θέση να εντοπίζει προβλήματα που σχετίζονται με την μπαταρία, το κιβώτιο των ταχυτήτων, τα φρένα, τα φίλτρα καυσίμου κ.ά. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα έχει πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές μέσω κινητού, ταμπλέτας ή ηλεκτρονικού υπολογιστή.
«Γνωρίζουμε ότι κάποιες βλάβες μπορούν να αποφευχθούν μέσω της έγκαιρης πρόληψης και προειδοποίησης. Μπορούμε δηλαδή να προλάβουμε μεγάλες μηχανικές βλάβες ή ακόμη και ατυχήματα με τη βοήθεια του συγκεκριμένου συστήματος» αναφέρει ο Ντέιβιντ Μπίζλι, τεχνικός διευθυντής της RAC. Η συσκευή έχει αρχίσει ήδη να λειτουργεί πιλοτικά στη Βρετανία.
«Δικτυωμένα» ρομπότ
Ποιος είπε ότι τα ρομπότ δεν έχουν δικαίωμα στη διαδικτυακή αναζήτηση; Αυτό ακριβώς σκέφτηκαν ευρωπαίοι επιστήμονες και γεννήθηκε η ιδέα του Rapyuta: ενός διαδικτυακού «εγκεφάλου», γεμάτου χρήσιμες πληροφορίες για ρομπότ.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια τράπεζα δεδομένων, η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Robo Earth, με σκοπό να προσφέρει διαδικτυακή υποστήριξη σε ρομπότ.
Κάτι τέτοιο, πιστεύουν οι ειδικοί, θα μπορούσε ενδεχομένως να ρίξει τις τιμές των ρομπότ, καθώς χάρη στον νέο «εγκέφαλο» θα μπορούν να δανείζονται… γνώσεις εξ αποστάσεως.
«Το σύστημα Rapyuta θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στην περίπτωση των τηλεκατευθυνόμενων ιπτάμενων οχημάτων (drones), των "έξυπνων" αυτοκινήτων και άλλων ρομπότ, για τη σωστή λειτουργία των οποίων απαιτούνται πολύπλοκοι υπολογισμοί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του προγράμματος Μοχαναράτζα Γκατζαμόχαν, από το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης, στην Ελβετία. Πηγή: tovima.gr
θα ‘ρθει μια μέρα
-
Καταφέρνει να ρίχνει φως στα σκοτάδια μου. Θα `ρθεί μια μέρα που θ’ αφήσω
αυτό το φόβο πίσω μου Θα γίνει δέντρο και θα παίζουν από κάτω τα παιδιά Θα
είναι ...