Ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες συνήθως χρησιμοποιούν τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών τους, είναι που τους κάνει ευάλωτους σε επιθέσεις spyware, phishing και identity theft. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης παντού, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν μόνο τρεις ή τέσσερις κωδικούς. Στην ιδανική περίπτωση, ο καλύτερος κωδικός πρόσβασης θα έμοιαζε με «Az1f6&jWz» αλλά ποτέ δεν θα τον θυμόταν κανείς.
Έτσι, γίνεται μία προσπάθεια να αφήσουμε τους κωδικούς πρόσβασης ως μέσο ταυτοποίησης και να στραφούμε σε άλλες λύσεις, όπως η αναγνώριση φωνής, ανάλυση πληκτρολόγησης και ταυτοποίηση δακτυλικού αποτυπώματος.
Η εταιρεία πληρωμών PayPal είναι μία από εκείνες που οδηγούν τις εξελίξεις και ο πρόεδρος της David Marcus πιστεύει ότι ο στόχος θα επιτευχθεί.
Ο κος Marcus δήλωσε «Θέλουμε να ξεφύγουμε από τους κωδικούς πρόσβασης και να ενσωματώσουμε σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων σε κινητά τηλέφωνα. Θα γίνουν κάποιες δοκιμές εντός του τρέχοντος έτους και θα κυκλοφορήσουν μαζικά από τον επόμενο χρόνο. Η καλύτερη προστασία είναι αυτή που δεν φαίνεται, είναι αυτή που συμβαίνει στο παρασκήνιο, και επαληθεύει την ταυτότητα του χρήστη για ασφαλή πρόσβαση σε δεδομένα».
Φυσικά, η PayPal δεν είναι η μόνη εταιρεία που αναζητά εναλλακτικές λύσεις. Στη Σουηδία, η εταιρεία BehavioSec έχει αναπτύξει ένα σύστημα με τη χρήση βιομετρικών στοιχείων συμπεριφοράς, το οποίο είναι ήδη σε χρήση σε σουηδικές τράπεζες και εστιάζει στο πως συμπεριφέρονται οι χρήστες στον υπολογιστή ή το κινητό τους. Πηγή: secnews.gr
θα ‘ρθει μια μέρα
-
Καταφέρνει να ρίχνει φως στα σκοτάδια μου. Θα `ρθεί μια μέρα που θ’ αφήσω
αυτό το φόβο πίσω μου Θα γίνει δέντρο και θα παίζουν από κάτω τα παιδιά Θα
είναι ...