Και ένα δεύτερο φεγγάρι που επέζησε για λίγα εκατομμύρια εκατομμύρια χρόνια προτού προσκρούσει και αφομοιωθεί με τη σελήνη, φαίνεται πως είχε η Γη σύμφωνα με μία καινούργια θεωρία. Ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Κρουζ, Έρικ Ασφογκ, λέει πως η σελήνη δεν δημιούργηθηκε απο πετρώματα που αποκολλήθηκαν απο τη Γη όταν προσέκρουσε στον πλανήτη μας ένα μεγάλο ουράνιο σώμα.
Πιστεύει αντιθέτως ότι σε διάστημα 30 μέχρι 130 εκατομμύρια χρόνια μετά τη δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος, ο πλανήτης μας βρέθηκε να έχει δύο φεγγάρια. Είχαν μικρότερο μέγεθος από αυτό που έχει σήμερα η σελήνη και περιφέρονταν γύρω από τη Γη στην ίδια απόσταση περίπου.
Ωστόσο, κάποια στιγμή, το ένα φεγγάρι συγκρούστηκε με το άλλο και τα δύο ουράνια σώματα έγιναν ένα αποκτώντας τη μορφή που έχει τώρα το φεγγάρι.
Κατά την άποψη του επιστήμονα από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, το γεωλογικό ανάγλυφο που παρατηρείται σήμερα στη σελήνη, με τα βουνά που διαθέτει, υποδηλώνουν εκείνη την σύγκρουση των δύο δορυφόρων της Γης, στο απώτατο παρελθόν.
Ο Έρικ Άσφογκ θα αναλύσει εκτενέστερα τη θεωρία του, σε προσεχές σε συνέδριο που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στη Βασιλική Εταιρεία του Λονδίνου. Πηγή: tanea.gr
θα ‘ρθει μια μέρα
-
Καταφέρνει να ρίχνει φως στα σκοτάδια μου. Θα `ρθεί μια μέρα που θ’ αφήσω
αυτό το φόβο πίσω μου Θα γίνει δέντρο και θα παίζουν από κάτω τα παιδιά Θα
είναι ...