Ο Bill Gates ζητά επανεφεύρεση της τουαλέτας

Ο ιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος Bill Gates ανοίγει εκ νέου τους ορίζοντές του, διοργανώνοντας διαγωνισμό για τη δημιουργία της “τουαλέτας της νέας εποχής”.

Στο πλαίσιο τεχνολογικής εκδήλωσης του Ιδρύματος “Bill and Melinda Gates”, στο Σιάτλ, ο ίδιος προκάλεσε τους επιστήμονες να επανεφεύρουν την τουαλέτα, για τους ανθρώπους εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε συνθήκες σύγχρονης υγιεινής.

“Ο παρών σχεδιασμός έχει ένα πρόβλημα. Χρησιμοποιεί πολύ νερό και χρειάζεται ένα πολύ ακριβό σύστημα για να φέρει πίσω το νερό καθαρό, πριν το ξανακάνουμε βρώμικο”, είπε.

Για την “τουαλέτα της νέας εποχής” ο Gates έθεσε τους κανόνες, που απαιτούν, το νέο σύστημα να λειτουργεί χωρίς τρεχούμενο νερό και ηλεκτρισμό, να μην μολύνει το περιβάλλον και να λειτουργεί με κόστος που δεν θα ξεπερνά τα 5 αμερικανικά σεντς την ημέρα.

Σε πολλά μέρη της Γης δεν υπάρχει πολύ νερό, όπως υπογραμμίζει, σημειώνοντας πως πολλές ζωές θα μπορούσαν να σωθούν, εάν οι άνθρωποι είχαν πρόσβαση σε καθαρό νερό και συνθήκες υγιεινής.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: otherside.gr