Οι Ολλανδοί αστυνομικοί θέλουν να γίνουν hackers

Ένας Ολλανδός πολιτικός θέλει να δώσει στους αστυνομικούς, το δικαίωμα μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε προσωπικούς υπολογιστές κατά τη διάρκεια ερευνών.

Ένα έγγραφο που διέρρευσε από την ιστοσελίδα nu.nl, δείχνει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ολλανδίας, Ivo Opstelten, διαμαρτύρεται για τις δεξιότητες των αστυνομικών που δεν συμβαδίζουν με την τεχνολογία και λαμβάνει υπόψη τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

O Opstelten πιστεύει ότι, θα πρέπει να επιτρέπεται στην αστυνομία η εγκατάσταση συγκαλυμμένου λογισμικού, μέσω του οποίου θα παρακολουθούν τους χρήστες του διαδικτύου και θα συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία εξ αποστάσεως.

Η έκθεση υποδηλώνει ότι αυτό, θα ισχύσει για τους υπολογιστές που βρίσκονται στο εξωτερικό και ότι τυπικά οι Ολλανδοί αστυνομικοί δεν θα έχουν εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Υπάρχει μια πρόταση, η οποία αναφέρει ότι αυτή η εξουσία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ακραίες περιπτώσεις, βέβαια, σε ένα απόσπασμα, που έχει μάλλον αλλοιωθεί στη μετάφραση, ο Opstelten φαίνεται πως αναφέρει ότι η ιδέα αυτή γεννήθηκε λόγω των αναγκών και όχι της περιέργειας.

Μια άλλη δυνατότητα που θα έχει το λογισμικό, θα είναι να μπορεί να διαγράψει περιεχόμενο του υπολογιστή απομακρυσμένα. Αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εξάλειψη αρχείων παιδικής πορνογραφίας από τους διακομιστές ή να καταστρέψει κάποιο botnet. Πηγή: nooz.gr