Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του πολυτελούς γιοτ του Steve Jobs

Ο Στιβ Τζομπς δεν έζησε για να το δει να ταξιδεύει. Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, ναυπηγείο της Ολλανδίας ολοκλήρωσε το γιοτ που ο εμβληματικός ηγέτης της Apple πέρασε χρόνια σχεδιάζοντας -και αυτό είναι κάτι που φαίνεται, αφού το σκάφος ξεχωρίζει για την αισθητική και τα καινοτόμα υλικά του.


Σύμφωνα με τους υπαλλήλους που εργάστηκαν στην κατασκευή του, το πλοίο αγγίζει τα 70-80 μέτρα. Το εξωτερικό του αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο, ώστε να είναι πολύ ελαφρύτερο από άλλα σκάφη και φέρει στα πλαϊνά του σειρές από παράθυρα. Κύριο χαρακτηριστικό του το γυαλί και μια «βεράντα» με τζακούζι με ένα ασυνήθιστο κατάστρωμα για ηλιοθεραπεία, αναφέρει το Business Insider. Το εσωτερικό της αίθουσας ελέγχου του Venus κοσμούν επτά iMacs 27 ιντσών.

O διάσημος Γάλλος σχεδιαστής Φιλίπ Σταρκ βοήθησε τον Τζομπς να σχεδιάσει τις εσωτερικούς χώρους του γιοτ, ενώ οι σχεδιαστές των καταστημάτων της Apple ανέπτυξαν το γυαλί στα παράθυρα που παίζει δομικό ρόλο.



Ο σχεδιασμός του πλοίου απασχολούσε για χρόνια τον Τζομπς, πάντα όμως κάτω από ένα πέπλο μυστικότητας, γράφει ο βιογράφος του Ουόλτερ Άιζακσον.


Όπως αναφέρει το Verge, την καθέλκυση του πλοίου στα ναυπηγεία Feadship γιόρτασε η οικογένεια του Τζομπς, και όσοι βοήθησαν στην κατασκευή του πήραν από ένα iPod Shuffle με τo όνομα «Venus» χαραγμένη στο πίσω μέρος.


Πηγή: skai.gr, in.gr, macuser.gr, onemorething.nl