Ο Ομπάμα χρηματοδοτεί με $10εκ έρευνα για τη βία των video games

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης (CDC) να ανανεώσει το επιστημονικό του ενδιαφέρον για τη σχέση μεταξύ της βίας και των video games, προτρέποντας μάλιστα το Κογκρέσο να υποστηρίξει τη σχετική έρευνα με $10 εκατομμύρια δολάρια.

“Δεν επωφελούμαστε από την άγνοια. Δεν επωφελούμαστε από το να μη γνωρίζουμε σε επιστημονικό βαθμό την επιδημία της βίας” δήλωσε ο Ομπάμα. Το Κογκρέσο θα πρέπει να χρηματοδοτήσει έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις των βίαιων video games στους νέους ανθρώπους”. Λόγω της εξαιρετικά πολιτικοποιημένης φύσης των συζητήσεων για τη βία με τη χρήση όπλων στην Αμερική, το Κογκρέσο έχει αρκετές φορές απορρίψει μελέτες επιστημονικών οργανισμών που θα μπορούσαν να προωθήσουν τον έλεγχο της οπλοφορίας.

Ο Chris Ferguson καθηγητής ψυχολογίας στο Texas A&M International, είχε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο Joe Biden και την ομάδα του και δήλωσε ότι ο μεγαλύτερος προβληματισμός του σχετικά με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης είναι ότι πρόκειται για έναν οργανισμό με ελάχιστη εμπειρά στα video games, ο οποίος μάλιστα θα έχει να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και πολιτική πίεση. Επίσης ο Ferguson σημείωσε ότι το υπόβαθρο του CDC στην έρευνα σχετικά με τις επιδημίες ίσως να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για την προσέγγιση μιας έρευνας που περιέχει σε μεγάλο βαθμό μελέτη ψυχολογίας, όπως η επίδραση των βίαιων video games στους χειριστές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κυρίως θέμα της ομιλίας Ομπάμα είχε να κάνει με τον έλεγχο τον όπλων στον πραγματικό κόσμο, ενώ δεν υπήρξε κάποια σκέψη για την ανάγκη λογοκρισίας του περιεχομένου στα video games. Πηγή: insomnia.gr