Mega: 50GB δωρεάν χώρο και επαναφορά των αρχείων υπόσχεται ο Kim Dotcom

Ο Kim Dotcom χρησιμοποίησε τον λογαριασμό του στο Twitter, προκειμένου να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την νέα υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων που ετοιμάζει, έπειτα από το κλείσιμο του Megaupload από τις Αμερικανικές αρχές, με την αιτιολογία της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

Η νέα υπηρεσία, η οποία θα λειτουργεί υπό το domain Mega.co.nz, θα προσφέρει δωρεάν 50GB χώρου αποθήκευσης δεδομένων για όλους τους χρήστες του.Πρόκειται για αρκετό αποθηκευτικό χώρο, δεδομένου ότι άλλες υπηρεσίες προσφέρουν σημαντικά μικρότερο μέγεθος, όπως το Dropbox που σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτική του προσφέρει 2GB, 5GB το Google Drive και 7GB για την υπηρεσία SkyDrive της Microsoft.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σχεδιάζει να επαναφέρει στους servers του όλα τα αρχεία που είχαν αποθηκεύσει οι χρήστες στο Megaupload, κάτι που όπως αναφέρει και ο ίδιος δεν είναι εύκολο, καθώς υπάρχουν πολλά νομικά ζητήματα. Μάλιστα το Mega βρίσκεται σε συννενόηση με την Electronic Frontier Foundation προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο τουλάχιστον για τους Premium χρήστες της υπηρεσίας.


Η νέα υπηρεσία διαμοιρασμού, υπό την ονομασία Mega, θα ξεκινήσει επίσημα την λειτουργία της μέσα στις επόμενες ημέρες, πιο συγκεκριμένα στις 20 Ιανουαρίου, με τις Αμερικανικές Αρχές να έχουν στρέψει το βλέμμα τους πάνω στον Dotcom και την νέα δημιουργία του. Πηγή: insomnia.gr