Ένα καταπράσινο «νησί» σε μια θάλασσα… άμμου!

Κοντά στην πρωτεύουσα Λίμα του Περού ένας μύθος κυκλοφορεί ανάμεσα στους ντόπιους εδώ και αιώνες, όσους ακριβώς μετράει και η δημιουργία της όασης Huacachina, που θεωρείται μία από τις ωραιότερες του κόσμου. Μια όμορφη πριγκίπισσα των Ίνκα περιπλανιόταν ανάμεσα στους αμμόλοφους, θαυμάζοντας την ομορφιά της σε έναν καθρέφτη που κουβαλούσε επάνω της. Ένας κυνηγός την κοίταζε με βλέμμα ερωτικό… Τρέχοντας εκείνη να ξεφύγει, ο καθρέφτης έπεσε από τα χέρια της και έσπασε. Εκεί ακριβώς δημιουργήθηκε η όαση Huacachina!


Γνωστή και ως η «όαση της Αμερικής», αποτελεί μία από τις ελάχιστες οάσεις που υπάρχουν σήμερα στην αμερικανική ήπειρο, ενώ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα εδώ και αρκετές δεκαετίες, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου.


Νερά που καθρεφτίζουν το φυσικό τοπίο, υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις και φιλόξενοι κάτοικοι «υπόσχονται» μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Επιπλέον, η θέα προς την έρημο, ειδικά κατά τη δύση του ήλιου, είναι μια εικόνα μαγική.


Κι αν συμπληρώσουμε σε αυτήν τους sandsurfers που κατεβαίνουν με ταχύτητα τους αμμόλοφους αλλά και τους ρομαντικούς επισκέπτες που απολαμβάνουν μια βαρκάδα στα ήρεμα νερά, ε τότε τα λόγια είναι απλώς περιττά!













Πηγή: perierga.gr