Πώς ωφελείται ο οργανισμός μας όταν τραγουδάμε;

Η μουσική και το τραγούδι είναι χαρά και εκτόνωση, αυτό είναι γνωστό. Πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι είναι και υγεία. Συγκεκριμένα, το να τραγουδάμε είναι ευεργετικό για τον οργανισμό μας με τρόπο που ούτε οι ίδιοι δεν φανταζόμασταν…

Ιδού με ποιους τρόπους το τραγούδι βοηθάει τον οργανισμό μας, σύμφωνα με συνδυαστική έρευνα των Πανεπιστημίων του Χάρβαρντ και του Γιέιλ.

Μας κάνει ευτυχισμένους

Το τραγούδι απελευθερώνει ενδορφίνες, που σας κάνουν να νιώσετε αμέσως πιο ευτυχισμένοι και επίσης απελευθερώνει ωκυτοκίνη, η οποία είναι ένας φυσικός τρόπος ανακούφισης από το άγχος και τα συναισθήματα της κατάθλιψης και της μοναξιάς. Αυτό οδηγεί στο να αποβάλλουμε την ένταση και να κοιμόμαστε καλύτερα τα βράδια.

Φροντίζει την καρδιά

Ερευνες έχουν δείξει ότι το τραγούδι βελτιώνει τον καρδιακό ρυθμό και μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, μάλιστα όταν τραγουδάτε μαζί με κάποιον άλλο, συχνά συγχρονίζεται ο καρδιακός σας ρυθμός.

Σας χαρίζει αυτοπεποίθηση

Το να τραγουδάτε συχνά, αλλάζει σταδιακά τη στάση του σώματος σας την κάνει πιο ίσια και σας δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση, ενώ αν τραγουδάτε μαζί με ομάδα, αυξάνεται η αίσθηση της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης, γι’ αυτό είναι πιο δύσκολο να πανικοβληθεί ένας τραγουδιστής σε χορωδία.

Εξασκεί το σώμα

Είναι πραγματικά μια καλή άσκηση για τους πνεύμονες σας, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σας και δυναμώνει τους κοιλιακούς και τους μεσοπλεύριους μύες.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Μάλιστα αν είστε ήδη άρρωστοι, βοηθάει στο να ανοίξει τα ιγμόρεια σας και τους αναπνευστικούς σωλήνες.

Εξασκεί τον εγκέφαλο

Είναι πραγματικά καλό για τον εγκέφαλό σας και ενισχύει την συγκέντρωση και τη μνήμη. Μάλιστα, διαβάζοντας παρτιτούρες γενικά βελτιώνεται τις μαθηματικές δεξιότητες σας, καθώς και άλλες γνωστικές λειτουργίες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι μεγαλύτεροι μουσικοσυνθέτες έχουν υπάρξει και μαθηματικοί. Πηγή: http://troktiko2.com