Η Κίνα εγκαινιάζει τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή παγκοσμίως

Η Κίνα θα διαθέτει τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή για τα τρένα υψηλής ταχύτητας παγκοσμίως την προσεχή εβδομάδα, μόλις εγκαινιαστεί η γραμμή που θα συνδέει το Πεκίνο με τη νότια μητρόπολη Γκουανγκζού, ανακοίνωσαν σιδηροδρομικοί αξιωματούχοι υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή τους για ένα ασφαλές δίκτυο μεταφορών.

Η γραμμή μήκους 2.298 χλμ. μέρη της οποίας λειτουργούν ήδη, θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία την Τετάρτη μειώνοντας το χρόνο του ταξιδιού σε λιγότερο από 10 ώρες με τρένα που θα τρέχουν με ταχύτητα 300 χλμ. ανά ώρα. Μέχρι σήμερα το ταξίδι μεταξύ των δύο πόλεων διαρκεί 20 ώρες.

Εκτός από τη σύνδεση αυτή μεταξύ της πρωτεύουσας και μιας από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις, το τρένο υψηλής ταχύτητας θα συνδέει τις πόλεις Σεντζέν, Βουχάν και Σιζιατσουάνγκ.

Η Κίνα διαθέτει σήμερα γραμμές μήκους 6.436 χλμ. για τα τρένα υψηλής ταχύτητας. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να ξεπεράσει τα 17.699 χλμ. έως το 2015 συνδέοντας σχεδόν όλες τις πόλεις της ο πληθυσμός των οποίων ξεπερνά τις 500.000 κατοίκους. Πηγή: nooz.gr