Έρευνα καταρρίπτει την χρήση των κινητών τηλεφώνων ως αιτία της εμφάνισης καρκίνου

Μια νέα έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε σε γνωστό περιοδικό Επιδημιολογίας, δείχνει ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων δεν μπορεί να συνδεθεί με τα γλοιώματα, διάφορα δηλαδή είδη καρκινικών όγκων που σχηματίζονται στο εσωτερικό του ανθρώπινου εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

Η διεξαγωγή της συγκεκριμένης έρευνας στηρίχθηκε πάνω σε περιστατικά εμφάνισης γλοιωμάτων σε τέσσερις Σκανδιναβικές χώρες, την Φιλανδία, την Σουηδία, την Νορβηγία και την Δανία σε εύρος χρόνου 20 ετών.

Η Σκανδιναβία θεωρείται από τις πρώτες περιοχές όπου θα μπορούσε να εξελιχθεί μια πανδημία εγκεφαλικού καρκίνου, καθώς η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας στην αγορά εκτινάχθηκε στα ύψη ειδικότερα στη Φιλανδία και στην Σουηδία, αρκετά νωρίτερα απ' ότι σε άλλες δημοφιλείς χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία. Στην Φιλανδία συγκεκριμένα η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας είχε εκτιναχθεί στο 40% ήδη από το 1997. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης σε αυτές τις χώρες παρείχε ακριβείς πληροφορίες, που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα, σχετικά με τη συχνότητα εμφάνισης διαφόρων τύπων καρκίνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από τις αρχές για την έρευνα, τα γλοιώματα δεν είναι αρκετά συνηθισμένα στις Σκανδιναβικές χώρες, παρά την συνεχή και αυξανόμενη χρήση κινητών τηλεφώνων σε διάφορες ηλικιακές ομάδες, όπως προαναφέραμε. Σε γυναίκες ηλικίας 20 έως 39 ετών παρατηρείται μια μικρή αύξηση. Πτωτικές τάσεις επικρατούν στον ανδρικό πληθυσμό από την δεκαετία του 1980.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η έρευνα αυτή καταρρίπτει όλες τις μέχρι τώρα αναλύσεις που έκαναν λόγο για σύνδεση μεταξύ της χρήσης των κινητών τηλεφώνων και του καρκίνου. Από την άλλη μεριά είναι γεγονός ότι ορισμένοι σπάνιοι τύποι καρκινογενέσεων μπορεί να οφείλονται σε έκθεση των ατόμων σε συγκεκριμένες ακτινοβολίες των κινητών τηλεφώνων σε βάθος εικοσαετίας. Πηγή: insomnia.gr