2013 – Το τέλος των netbook

Τα Netbooks – μικροί και οικονομικοί φορητοί υπολογιστές, που κάποτε χαρακτηρίστηκαν ως το μέλλον των φορητών υπολογιστών, πρόκειται πλέον να εξαφανιστούν από τα ράφια της λιανικής πώλησης μέχρι το 2013, καθώς οι τελευταίοι κατασκευαστές ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την αγορά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα DigiTimes, η Acer και η Asus είναι οι δύο μοναδικοί κατασκευαστές hardware που εξακολουθούν να παράγουν netbooks, και το κάνουν κυρίως για να τα πουλήσουν σε αναδυόμενες αγορές, όπως στη Νότια Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Ακόμη και αυτό όμως δεν θα διαρκέσει πολύ, σύμφωνα με αναφορές της DigitTimes. Η Acer υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέδια για την περαιτέρω ανάπτυξη των netbook, ενώ η Asus ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο ότι σχεδιάζει να διακόψει τη γραμμή παραγωγής των netbook Eee PC μέχρι το τέλος του 2012.

Μόλις τα τελευταία netbooks διανεμηθούν από τα εργοστάσια της Acer και της Asus, θα σημάνει και το τέλος μίας κάποτε περιζήτητης αγοράς. Άλλα μεγάλα ονόματα ανταγωνιστών – συμπεριλαμβανομένων των HP, Samsung, Sony και Toshiba, έχουν από καιρό σταματήσει την παραγωγή των μικρών συσκευών.

Σήμερα, η ανάγκη για netbooks, ικανοποιείται από μια δευτερεύουσα υπολογιστική συσκευή για πλοήγηση στο διαδίκτυο, τα tablets, τα οποία τιμολογούνται γενικότερα το ίδιο ή ακόμη φθηνότερα από ότι τα netbooks, αλλά προσφέρουν οθόνες αφής, και ως εκ τούτου είναι πιο εύχρηστα τόσο για δουλειά όσο και για ψυχαγωγία. Πηγή: secnews.gr