Το λεωφορείο - στούντιο ηχογράφησης του «Τζον Λένον» περιοδεύει στην Ευρώπη

To λεωφορείο… σαν κινητό στούντιο ηχογράφησης με επιβάτες νέους καλλιτέχνες που αγαπούν τη μουσική υποδέχτηκε η Γιόκο Ονο στην πατρίδα του Τζον Λένον, το Λίβερπουλ της Βρετανίας.

Το λεωφορείο που φέρει το όνομα του Τζον Λένον (
«John Lennon Educational Tour Bus») θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή περιοδεία του και θα δώσει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να συναντηθούν μέσα σε αυτό και να ανταλλάξουν ιδέες.


Η χήρα του πρώην «Σκαθαριού» παρουσίασε τις δυνατότητες του λεωφορείου στο Μουσείο του Λίβερπουλ στη Βρετανία.








Οι επιβάτες του θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εργαστήρια και να κάνουν την παραγωγή στα δικά τους κομμάτια, καθώς και να δημιουργούν φωτογραφικά πρότζεκτ και βίντεο.

«Η μουσική είναι τόσο σημαντική για όλο τον κόσμο. Νομίζω ότι η μουσική είναι το μοναδικό πράγμα που με διατηρεί ακόμη νέα» έλεγε η Γιόκο Ονο. «Κάθε φορά που ακούω ντραμς, το σώμα μου κουνιέται στον ρυθμό τους».

«Η πορεία του λεωφορείου στις ΗΠΑ είναι επιτυχημένη. Ομως ο Τζον Λένον θα ήταν ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι θα πραγματοποιήσει ευρωπαϊκή περιοδεία με σημείο εκκίνησης την πατρίδα του» σχολίαζε η Ονο.

Το λεωφορείο θα φτάσει σε σχολεία, κολέγια και σε μουσικές εκδηλώσεις, με επόμενο σταθμό το φεστιβάλ Meltdown στο Λονδίνο, 14 – 23 Ιουνίου.


Πηγή: tanea.gr