«Απελευθέρωση» 35 εκατ. φωτογραφιών από το Getty Images

Στην «απελευθέρωση» 35 εκατομμυρίων φωτογραφιών προέβη το μεγαλύτερη φωτογραφικό πρακτορείο του κόσμου, Getty Images, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της «πειρατείας» στον χώρο. Στις φωτογραφίες, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες προς χρήση σε blogs και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (ειδικότερα, για «μη εμπορική χρήση»), περιλαμβάνονται διάσημες εικόνες προσωπικοτήτων, όπως η Μέριλιν Μονρόε και ο Μπαράκ Ομπάμα. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω φωτογραφίες θα είναι «πλαισιωμένες» με κώδικα που θα παραπέμπει στην ιστοσελίδα του Getty, ενώ υπάρχει και credit στον φωτογράφο.

Όπως ανέφερε το πρακτορείο, η εν λόγω κίνηση αποφασίστηκε επειδή μεγάλοι αριθμοί φωτογραφιών του χρησιμοποιούνται χωρίς να αναφέρεται πηγή. «Το υλικό μας ήταν ήδη παντού» δήλωσε ο Κρεγκ Πίτερς, στέλεχος της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC. «Αν θες να έχεις μια φωτογραφία του Getty, μπορείς να τη βρεις χωρίς υδατογράφημα, πολύ απλά…πας σε ένα από τα sites με τα οποία συνεργαζόμαστε και κάνεις δεξί κλικ. Ή μας στο Google Image search ή στο Bing Image search και την βρίσκεις εκεί. Αυτό συμβαίνει».

Η εταιρεία καθιστά τις φωτογραφίες διαθέσιμες μέσω ενός νέου embed tool. Οι εικόνες επίσης μπορούν να κοινοποιηθούν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Tumblr. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ κατηγοριών.

Το εν λόγω εργαλείο επιτρέπει την αποκοπή και επικόλληση κώδικα σε μια ιστοσελίδα και είναι παρόμοιο με το αντίστοιχο εργαλείο του YouTube για την ενσωμάτωση βίντεο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, η εταιρεία ενδεχομένως να ακολουθήσει και παρεμφερή πολιτική, με στόχο έσοδα διαφημίσεις.

Ωστόσο πολλοί φωτορεπόρτερ αντιδρούν στην κίνηση, καθώς δεν επιθυμούν το πρακτορείο να δίνει δωρεάν τις φωτογραφίες τους. Πηγή: naftemporiki.gr