Τελείωσε η δίκη. H Samsung θα καταβάλει στην Apple αποζημίωση $930 εκατομμυρίων

H τεραστιων διαστάσεων δικαστική διαμάχη μεταξύ Samsung και Apple που λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, τελείωσε πλέον οριστικά.Η τελική απόφαση του δικαστηρίου που είχε αναλάβει την πολύκροτη αυτή υπόθεση περιλαμβάνει καταβολή αποζημίωσης στην Apple από τη Samsung ύψους 930 εκατομμυρίων δολλαρίων περίπου, άροντας παράλληλα την απαγόρευση πώλησης σε ορισμένα προϊόντα που είχε θεωρηθεί ότι παραβίαζαν ευρεσιτεχνίες της Apple.

Αυτό σημαίνει ότι η Samsung μπορεί ανενόχλητη να συνεχίζει να πουλάει τα προϊόντα που παραβιάζουν ευρεσιτεχνίες της αμερικάνικης εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν θυμάστε, η αρχική αποζημίωση ήταν $1.05 δισεκατομμύρια.

Μπορεί η συγκεκριμένη υπόθεση να έφτασε στο τέλος της πια, ωστόσο οι περιπέτειες στις αίθουσες των δικαστηρίων δεν σταματούν εδώ για τις δύο εταιρείες.

Η Apple κατέθεσε νέα μήνυση εναντίον της Samsung για τον ίδιο λόγο, προσθέτοντας όμως αυτη τη φορά και άλλες συσκευές που καταπατούν ευρεσιτεχνίες της, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και το Galaxy S III. Έτσι, καθώς οι δύο εταιρείες απέτυχαν να έρθουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό αναμένεται να αρχίσει νέα δίκη στα τέλη του μήνα που διανύουμε. Πηγή: insomnia.gr