Αλλαγές υπέρ της ασφάλειας στο facebook

Διαρθρωτικές αλλαγές στις ρυθμίσεις απορρήτου ανακοίνωσε το facebook, για την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του...

Σύμφωνα με το BBC, οι χρήστες θα έχουν για παράδειγμα τη δυνατότητα να ελέγχουν ποιος και τι θα αναρτά στη σελίδα τους και τους αφορά, όπως για παράδειγμα όταν κάποιος τους "επισημαίνει" σε μία φωτογραφία ή βίντεο (tag), οπότε θα έχουν την ευκαιρία να δεχθούν την επισήμανση ή και όχι, πριν η φωτογραφία δημοσιευτεί.

Το facebook έχει στη διάθεσή του έξι μήνες για την ολοκλήρωση των αλλαγών, που περιλαμβάνουν:

- Κάθε στοιχείο στον τοίχο ενός χρήστη θα έχει ατομικές επιλογές προστασίας δεδομένων.

- Θα υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης κάποιας επισήμανσης, αιτήματος αφαίρεσης επισήμανσης ή και "μπλοκ" του χρήστη που έκανε την επισήμανση.

- Οι χρήστες θα μπορούν να επισημάνουν και κάποιον που δεν είναι "φίλος" του και θα μπορεί να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει την επισήμανση.

- Οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν πώς εμφανίζεται σε άλλους χρήστες το προφίλ τους και πέρα από το κεντρικό προφίλ.

Σε ανάρτησή του σε blog πριν λίγο καιρό, ο δημιουργός του facebook, Mark Zuckerberg, παραδέχθηκε πως η εταιρεία είχε κάνει "ένα σωρό λάθη", εξέφρασε όμως την ελπίδα αυτό, να μην επισκιάζει την καλή δουλειά της ιστοσελίδας, που μετρά περισσότερους από 800.000.000 "φίλους". Πηγή: nooz.gr