Ανακάλυψαν σπάνιο χαμένο βίντεο του David Bowie

Ενας συνταξιούχος βρετανός κάμεραμαν, ο Τζιν Χένσαλ, συνειδητοποίησε ότι είχε φυλαγμένο στο αρχείο του ένα χαμένο βίντεο από το τηλεοπτικό σόου «Top of The Pops», όπου ο Ντέιβιντ Μπάουι τραγουδάει το «Jean Genie» το 1973.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήμουν ο μόνος που το είχα κρατήσει. Θεωρούσα ότι ήταν τρελό να έχουν σβήσει ένα στιγμιότυπο σαν κι αυτό». Η όλη ιστορία ήρθε στο φως την περασμένη Κυριακή, σε μια εκδήλωση που οργάνωσε το Κινηματογραφικό Ινστιτούτο της Βρετανίας, και ήταν η πρώτη φορά μετά το '73 που προβλήθηκε το κομμάτι.

Τότε είχε την προνοητικότητα να ζητήσει από τους παραγωγούς ένα αντίγραφο μετά το τέλος της εκπομπής, εκείνος το κράτησε, ενώ εκείνοι το έσβησαν. Ηταν η πρώτη φορά που ο Μπάουι έλεγε το «Jean Genie», η εμφάνισή του μαγνητοσκοπήθηκε και την επόμενη μέρα (4 Ιανουρίου 1974) μεταδόθηκε για μία και μοναδική φορά.

Οταν ο Τζον Χένσαλ κατάλαβε τον μουσικό θησαυρό που είχε στα χέρια του, απευθύνθηκε στα τηλεοπτικά στούντιο Westpoint για να διαπιστώσει μαζί με όλο τον κόσμο εκεί ότι όχι μόνο ήταν πλήρες αλλά και σε άριστη ποιότητα.

Στο event της Κυριακής προβλήθηκαν μεταξύ άλλων κι άλλα «χαμένα» στιγμιότυπα, όπως δύο επεισόδια από το «Dr Who», η τηλεοπτική ταινία του Ντένις Πότερ «Emergency Ward 9» και ένα κωμικό σκετς όπου συμμετέχουν ο Πίτερ Κουκ και ο Ντάντλεϊ Μουρ. Πηγή: tanea.gr