Έλεγχο των smartphone μέσω εγκεφάλου προβλέπει η IBM για την επόμενη πενταετία

Ξεκινώντας από το 2006, η IBM προβλέπει τα 5 επιτεύγματα της τεχνολογίας για την επόμενη πενταετία, με τη φετινή χρονιά να συμπεριλαμβάνει στη λίστα smartphones και φορητές συσκευές, οι οποίες θα δέχονται εντολές από τον εγκέφαλο.

Το σενάριο αυτό της IBM στο οποίο ένα κράνος θα μπορούσε να διαβάσει τη σκέψη μας και να τη μετατρέψει σε εντολές ενός κινητού τηλεφώνου, μπορεί να φαίνεται αρκετά ελκυστικό ιδιαίτερα όταν το αναφέρει μια τόσο σπουδαία πηγή, ταυτόχρονα όμως φαντάζει να είναι βγαλμένο από σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Απομένει να δούμε εάν η IBM έχει πέσει μέσα σε μια τόση σημαντική πρόβλεψη.

Η φετινή λίστα της IBM με πιθανά επιτεύγματα της τεχνολογίας για τα επόμενα πέντε χρόνια περιλαμβάνει την χρήση ανθρώπινης ενέργειας στην ηλεκτροδότηση σπιτιών, την αντικατάσταση των κωδικών ασφαλείας από βιομετρικά διαπιστευτήρια, τη μείωση του ψηφιακού χάσματος λόγω των smartphones, καθώς και τη μετατροπή της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σε σημαντική αλληλογραφία λόγω στοχευμένων διαφημίσεων.

Σε αντίστοιχες προβλέψεις της, το 2006 η IBM "είδε" την απομακρυσμένη θεραπεία ασθενών μέσω Internet, και το 2008 την εξέλιξη της αναγνώρισης φωνητικών εντολών σε συσκευές οι οποίες θα απαντάνε και θα προσαρμόζονται σύμφωνα με την ταυτότητα των χρηστών.


Πηγή: insomnia.gr