4 δισεκατομμύρια video προβάλλονται καθημερινά στο YouTube

Η ιστοσελίδα του YouTube σημείωσε ακόμη ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας προβάλλοντας καθημερινά 4 δισεκατομμύρια videos. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 25% τους τελευταίους 8 μήνες.

Η θεαματική αύξηση του αριθμού των προβαλλόμενων video κάθε ημέρα οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Google έχει μετατρέψει το YouTube σε μια υπηρεσία που δεν είναι προσβάσιμη μόνο από τους υπολογιστές αλλά και από μεγάλος εύρος συσκευών όπως τα smartphones και οι τηλεοράσεις. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η εταιρεία εκτός από τα προσωπικά video των χρηστών κάνει προσπάθειες έτσι ώστε να ενσωματώσει και επαγγελματικά video.

Σύμφωνα με την Google, περισσότερες από 60 ώρες video ανεβάζονται κάθε λεπτό στην υπηρεσία του YouTube, σε σύγκριση με το Μάιο όπου ο αντίστοιχος αριθμός έφτανε τις 48 ώρες. Σίγουρα εκτός από τους παραπάνω λόγους που αναφέρθηκαν, μεγάλο ρόλο στην επιτυχία που σημείωσε η ιστοσελίδα τους τελευταίους μήνες έπαιξε και ο νέος σχεδιασμός της υπηρεσίας όπου γίνεται καλύτερη παρουσίαση των καναλιών σε θεματικές ενότητες.

Υπενθυμίζεται ότι η Google εξαγόρασε το YouTube έναντι $1.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2006, ως μία από τις προσπάθειές της να διευρύνει τα έσοδά της πέρα από τα έσοδα που εισπράττει από το μηχανισμό διαφημίσεων στη μηχανή αναζήτησής της. Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι τα έσοδα της ιστοσελίδας από τις ενσωματωμένες διαφημίσεις σε video ξεπερνούν τα $5 δις ετησίως. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ακόμη 3 δισεκατομμύρια video στην υπηρεσία τα οποία είναι μη κερδοφόρα. Πηγή: insomnia.gr