Ένα lego στο διάστημα

Δύο μαθητές από το Τορόντο έστειλαν έναν πλαστικό αστροναύτη Lego στο διάστημα, χρησιμοποιώντας ένα μικρό αερόστατο που κατασκεύασαν μόνοι τους και εξοπλισμό που αγόρασαν από το Craiglist.

Πριν από δύο εβδομάδες οι 17χρονοι μαθητές, Μάθιου Χο και Μουχάμαντ Ασάντ, κόλλησαν ένα πλαστικό ανθρωπάκι Lego που κρατά την Καναδική σημαία πάνω σε ένα μπαλόνι γεμισμένο με ήλιο και έχοντας προσαρτήσει στην κατασκευή τους ένα κουτί με κάμερες και gps, το έστειλαν 82,000 πόδια μακριά. Το όλο εγχείρημα που κόστισε κάτι λιγότερο από 305 ευρώ απέδωσε πλάνα από το σύνολο της διαδρομής του Lego-ναύτη: από τη μαυρίλα του διαστήματος μέχρι και την επακόλουθη κάθοδό του, η οποία διήρκεσε 97 λεπτά.

Σύμφωνα με την Toronto Star που αποκάλυψε την ιστορία τα δύο παιδιά γνωρίστηκαν στο γυμνάσιο. Ο νεαρός Μουχάμαντ είχε μόλις μετακομίσει στο Τορόντο με τους γονείς του που είχαν έρθει μετανάστες από το Πακιστάν. Στην αρχή δεν μιλούσε καθόλου αγγλικά αλλά έγινε γρήγορα φίλος με τον Χο και μαζί ξεκίνησαν το φιλόδοξο πρότζεκτ τους στο σπίτι του δεύτερου τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Ο καθηγητής αστροφυσικής Δρ Μάικλ Ράιντ, από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, εξήρε τα αγόρια, λέγοντας ότι το εγχείρημά τους «Δείχνει ένα τεράστιο βαθμό επινοητικότητας. Είναι κάτι εντυπωσιακό για δύο 17χρονα παιδιά»

Η Δανέζικη εταιρεία Lego από την άλλη έστειλε με ένα σημείωμα της συγχαρητήρια. «Είμαστε ενθουσιασμένοι από τον δημιουργικό τρόπο με τον οποίο οι οπαδοί των Lego χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας» δήλωσε ο διευθυντής των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας Μάικλ Μακ Νάλι.


Πηγή: lifo.gr