Έρχεται Facebook και στα αυτοκίνητα

Έτοιμες δηλώνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες να φέρουν και το Facebook στα αυτοκίνητα με τη Mercedes να κάνει την αρχή, εγκαθιστώντας εφαρμογή της υπηρεσίας στο σύστημα τηλεματικής του οχήματος το οποίο θα υπάρχει σε όλα τα νέα μοντέλα της, από το 2013.

Καθώς όμως είναι επικίνδυνο και δύσκολο να σερφάρει κανείς και ταυτόχρονα να οδηγεί, η εφαρμογή του Facebook θα είναι περιορισμένη. «Τώρα που τα αυτοκίνητα έχουν έξυπνες οθόνες, θα πρέπει να περιμένουμε ότι όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα θέλουν να δίνουν την ευκαιρία στον οδηγό να αλληλεπιδρά μέσω αυτών με τους φίλους τους. Ένα από τα βασικά πράγματα που κάνουν οι οδηγοί σε αυτές τις οθόνες είναι η πλοήγηση μέσω GPS και η δυνατότητα να διαπιστώνουν ποιοι φίλοι τους βρίσκονται σε κοντινή ακτίνα».» δήλωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος του Facebook Νταν Ρόουζ.

«Λειτουργεί άψογα, αυτόματα, και πάντα. Ομολογώ ότι δεν θα αλλάξει τον κόσμο, αλλά είναι μια πραγματική βελτίωση σε ότι αφορά στην ανεξαρτησία του οδηγού", δήλωσε ο Δρ Dieter Zetsche, επικεφαλής της Mercedes-Benz Cars, στην παρουσίαση στο Consumer Electronics Show (CES).

Όπως σημειώνει η Espresso, το Facebook υπάρχει εγκατεστημένο πλέον ακόμη και σε νέες τηλεοράσεις που αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα στο εμπόριο. Μέσω αυτών, οι χρήστες θα μπορούν να ενημερώνουν τους φίλους τους τι βλέπουν και να το σχολιάζουν από κοινού. Πηγή: lifo.gr