Από τους τοίχους όλου του κόσμου στην οθόνη μας

Μία νέα δυνατότητα μας δίνει η google μέσω των παγκόσμιων χαρτών, να απολαύσουμε την ¨τέχνη των δρόμων¨από το γραφείο μας. Μετά το "art project", που μας περιηγεί σε μουσεία όλου του κόσμου, το "street art view" δημιουργήθηκε για να περιηγηθούμε στους δρόμους όλου του κόσμου και να θαυμάσουμε έργα καλλιτεχνών του δρόμου πάνω σε τοίχους, αποκαθιστώντας τη φήμη αυτής της σύγχρονης μορφής τέχνης και τοποθετώντας τη στη θέση που της αξίζει.

"Ταξιδεύοντας" από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ισπανία μέχρι την Αυστραλία, την Ινδονησία και την Ιαπωνία, μπορούμε απλά να γνωρίσουμε καλλιτέχνες που έχουν μία ιδιαίτερη κοσμοθεωρία, πιστεύοντας, προφανώς, ότι η τέχνη τους ανήκει σε όλους μας. Αυτή η νέα δυνατότητα μας φέρνει πιο κοντά και με την ταυτότητα του εκάστοτε καλλιτέχνη, δινοντάς μας στοιχεία για τον καθένα και το έργο του: μπορείτε να ψάξετε και με το όνομα του καθενός από αυτούς για να γνωρίσετε τα έργα του.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι ο Bansky, ο οποίος για χρόνια ήταν ένα "φάντασμα¨που δραστηριοποιόταν κυρίως στο Λονδίνο, του οποίου τη δραστηριότητα μπορούμε πλέον να παρακολουθούμε μέσω του google maps. Δεν έχουμε, παρά να το δοκιμάσουμε και να ξεχαστούμε για λίγο...
Street art view Πηγή: kala-nea.gr