Η Ινδία ετοιμάζει το υψηλότερο άγαλμα στον κόσμο

Η κατασκευή ενός αγάλματος, που φιλοδοξεί να γίνει το υψηλότερο στον κόσμο, ξεκίνησε στην Ινδία. Πρόκειται για το "Άγαλμα της Ενότητας" που θα απεικονίζει τον Sardar Patel, έναν από τους "πρωτεργάτες" της ινδικής δημοκρατίας, το οποίο θα φτάσει σε ύψος τα 182 μέτρα, θα είναι δηλαδή δύο φορές πιο ψηλό από το Άγαλμα της Ελευθερίας και τέσσερις από το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Το "γιγαντιαίο" αυτό άγαλμα αποτελεί "έμπνευση" του Narendra Modi, υποψήφιου πρωθυπουργού της χώρας στις επερχόμενες εκλογές και θα τοποθετηθεί σε ένα νησί κοντά στον ποταμό Narmada, με την κατασκευή του να αναμένεται να διαρκέσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Ο ίδιος κάλεσε, μάλιστα, σε μία "συμβολική" κίνηση, αγρότες από όλη τη χώρα να δωρίσουν εργαλεία και παλιοσίδερα που θα λιώσουν και θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή του, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς πόρους, με το συνολικό της κόστος να υπολογίζεται σε 25 δισ. ρουπίες (περί τα 220 εκατομμύρια ευρώ).



Η κατασκευή ενός αγάλματος, που φιλοδοξεί να γίνει το υψηλότερο στον κόσμο, ξεκίνησε στην Ινδία. Πρόκειται για το "Άγαλμα της Ενότητας" που θα απεικονίζει τον Sardar Patel, έναν από τους "πρωτεργάτες" της ινδικής δημοκρατίας, το οποίο θα φτάσει σε ύψος τα 182 μέτρα, θα είναι δηλαδή δύο φορές πιο ψηλό από το Άγαλμα της Ελευθερίας και τέσσερις από το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Πηγή: digitallife.gr