Facebook Messenger: Μηνύματα και στις επαφές του τηλεφωνικού καταλόγου

Το Facebook ανακοίνωσε την αναβάθμιση της εφαρμογής του Messenger, η οποία πλέον θα προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες της να αποστέλλουν γραπτά μηνύματα, όχι μόνο στους διαδικτυακούς τους φίλους αλλά και σε επαφές του τηλεφωνικού τους καταλόγου. Το ανανεωμένο Facebook Messenger ζητά από το χρήστη να καταχωρίσει προαιρετικά τον τηλεφωνικό του αριθμό. Αν επιλέξει να τον καταχωρίσετε, αποστέλλει ένα γραπτό μήνυμα με κωδικό επιβεβαίωσης. Μετά την καταχώριση και του κωδικού μπορεί πλέον ο χρήστης να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα από τους διαδικτυακούς του φίλους, ακόμη και όταν δεν είναι συνδεδεμένος στο Facebook.

Εάν επιθυμεί να προσθέσει μια επαφή του τηλεφωνικού του καταλόγου, που δεν είναι όμως «φίλος» στο Facebook, επιλέγει το εικονίδιο People, κάνει κλικ στο σύμβολο + και πληκτρολογεί τον αριθμό τηλεφώνου του.

Κάθε επαφή συνοδεύεται πλέον από μια φωτογραφία προφίλ (στα αριστερά του ονόματος κάθε επαφής), ενώ παράλληλα υπάρχει μια μπλε ένδειξη, η οποία επιτρέπει να γνωρίζει ο χρήστης ποιος από τους διαδικτυακούς του φίλους κάνει χρήση της εφαρμογής και ποιος είναι εκτός σύνδεσης.

Η αναβάθμιση του Messenger είναι διαθέσιμη για λογισμικό iOS και Android. Πηγή: enet.gr