Το Rapishare εγκαινιάζει υπηρεσία αποθηκευτικού χώρου στο cloud

Το Rapidshare ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες μια νέα υπηρεσία αποθηκευτικού χώρου στο cloud, ανταγωνίζοντας έτσι άμεσα γνωστές υπηρεσίες όπως αυτή του Dropbox και του SugarSync. Η λειτουργία του ενσωματώνεται στα Windows και επιτρέπει την αποθήκευση αρχείων στην υπηρεσία, ενώ παράλληλα ο χρήστης βλέπει τα δεδομένα του ως ένα αποθηκευτικό δίσκο στον υπολογιστή του, τον οποίο διαχειρίζεται όπως ένα οποιοδήποτε άλλο αποθηκευτικό μέσο όπως για παράδειγμα ένα USB flash.

Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του το RapidDrive δε διαθέτει κάποιο περιορισμό ή όριο στο ανέβασμα αρχείων, καθώς λειτουργεί και ως εργαλείο ανεβάσματος αρχείων στην ιστοσελίδα του Rapidshare. Όταν πραγματοποιείται κάποια τροποποίηση στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στην εφαρμογή, αυτή μεταφέρεται αυτόματα στα αρχεία της ιστοσελίδας και το αντίθετο.

Επίσης για να αποφευχθεί η άσκοπη κατανάλωση χώρου στον υπολογιστή, αποθηκεύονται τοπικά μόνο τα αρχεία που ανοίγει ο χρήστης όταν τα χρειάζεται.

Η εφαρμογή όπως αναφέρει η υπηρεσία βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο, αλλά είναι διατίθεται για κατέβασμα σε όλους. Προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για το λειτουργικό σύστημα των Windows 7, Vista και XP. Η τελική έκδοση αναμένεται για κυκλοφορία κάποια στιγμή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ενώ στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι και η υποστήριξη περισσότερων πλατφορμών. Πηγή: insomnia.gr