Το RealTraffic φέρνει την κίνηση των δρόμων στο κινητό σας

Μέχρι τώρα είχαν κυκλοφορήσει αρκετές εφαρμογές για Android οι οποίες μας ενημέρωναν για την κίνηση στους δρόμους της Αθήνα και της Θεσσαλονίκης. Τα προγράμματα αυτά λειτουργούσαν με δεδομένα από το δελτίο κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ήταν εξαιρετικά αξιόπιστα είχαν όμως ένα σημαντικό μειονέκτημα. Προσέφεραν στοιχεία μόνο τις καθημερινές και μόνο στο χρονικό διάστημα 08:00 – 18:00 καλύπτοντας έτσι αποκλειστικά τις ώρες αιχμής.

Πρόσφατα όμως το Navigation.gr κυκλοφόρησε μια εφαρμογή που υπόσχεται αξιόπιστα δεδομένα κίνησης ανεξαρτήτως ημέρας και ώρας. Το RealTraffic είναι μια εφαρμογή για Android που προσφέρει ενημέρωση για την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Χρησιμοποιεί υπηρεσίες ενημέρωσης κυκλοφοριακού φόρτου της Telenavis Hellas και προσφέρει την μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη οδικού δικτύου στην πρωτεύουσα και την συμπρωτεύουσα. Αφού επιλέξετε πόλη, μπορείτε να ενημερωθείτε για την κίνηση μέσω τεσσάρων επιλογών. Στο «Με μια ματιά» εμφανίζονται πληροφορίες για την κίνηση κοντά στην περιοχή σας και στο «Συμβάντα» εμφανίζονται άλλα κυκλοφοριακά συμβάντα όπως ατυχήματα ή έργα.

Στο «Οδικοί άξονες» εμφανίζεται μια λίστα με όπου μπορείτε να αναζητήσετε και να επιλέξετε κεντρικούς δρόμους για να ενημερωθείτε για την κυκλοφορία. Ταυτόχρονα σημειώνεται η μέση ταχύτητα των αυτοκινήτων που κινούνται εκεί, καθώς και η χρονική διάρκεια που απαιτείται στο περίπου για να μεταφερθείτε στο σημείο που έχετε επιλέξει από την αρχική σας θέση.

Τέλος, στον «Χάρτη κίνησης» εμφανίζεται ο χάρτης της πόλης που έχετε επιλέξει με την κίνηση αλλά και τυχόν συμβάντα στις κύριες αρτηρίες. Η κατάσταση στους δρόμους σημειώνεται με χρώματα, με πράσινο όπου η κίνηση διεξάγεται ομαλά, με κίτρινο όπου υπάρχει μέτρια συμφόρηση ενώ με κόκκινο όπου η κίνηση είναι αυξημένη.

Την εφαρμογή RealTraffic μπορείτε να την βρείτε δωρεάν στο Play Store. Πηγή: techit.gr