Το YouTube παροτρύνει τη χρήση πραγματικών ονομάτων στο σχολιασμό

Την αναβάθμιση του τμήματος σχολιασμού προσπαθεί να πετύχει η ιστοσελίδα του YouTube, καθώς πλέον παροτρύνει τους χρήστες του να χρησιμοποιήσουν τα πραγματικά τους ονόματα κατά τη δημοσίευση των σχολίων τους στα video. Το παραπάνω αποτελεί επιλογή του χρήστη και δεν απαιτείται για να συνεχίσει να συμμετέχει στο σχολιασμό των videos.

Ουσιαστικά έαν ο χρήστης επιλέξει τη χρήση του πραγματικού του ονόματος, γίνεται χρήση αυτού που έχει δηλώσει στο κοινωνικό δίκτυο του Google+.

Η ίδια προτροπή εμφανίζεται ακόμη και όταν κάποιος προσπαθεί να ανεβάσει ένα video στην υπηρεσία, ενώ αν επιλέξει να παραμείνει ανώνυμος καλείται να δηλώσει και τον λόγο. Μερικές από τις έτοιμες επιλογές είναι ότι “το κανάλι μου είναι κάποια σειρά ή αναφέρεται σε κάποιο χαρακτήρα”, “το κανάλι μου είναι προσωπικής χρήσης αλλά δε θέλω να χρησιμοποιήσω το πραγματικό μου όνομα”, “το κανάλι μου είναι γνωστό για άλλους λόγους”. Στην αντίθετη περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει τη χρήση του πραγματικού του ονόματος θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επισκόπηση των σχολίων του, πριν το όνομά του εμφανιστεί σε αυτά.

Στο εξής αναμένεται να δούμε κατά πόσο η προσπάθεια του YouTube μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα και αν μελλοντικά ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των “μη ποιοτικών” σχολίων στην υπηρεσία, καθώς ακόμη και στο Google+ η χρήση του πραγματικού ονόματος είναι προαιρετική. Σίγουρα η υπηρεσία θα μπορούσε να απομονώσει όλα τα ανώνυμα σχόλια, κάτι τέτοιο όμως θα είχε άμεσο αντίκτυπο στην κίνηση της ιστοσελίδας.

Τον περασμένο Ιούνιο η Google είχε ανακοινώσει στα πλαίσια του συνεδρίου προγραμματιστών ότι εργάζεται πάνω σε βελτιώσεις του συστήματος σχολιασμού χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν είναι ακόμη σίγουρο εάν οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν ολόκληρα τα μέτρα που έχει αποφασίσει η εταιρεία ή εάν πρόκειται να ακολουθήσουν σύντομα και άλλα. Πηγή: insomnia.gr