Τον Ιούνιο του 2013 αναμένονται τα πρώτα Firefox OS-based smartphones

Η Mozilla ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στο χρόνο ότι τα πρώτα smartphones εξοπλισμένα με το Firefox OS θα κάνουν το ντεμπούτο τους μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι. Πλέον όμως, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Gary Kovacs, έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με την διάθεση των εν λόγω συσκευών.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου D: Dive Into Mobile ο Kovacs δήλωσε ότι η διάθεση των πρώτων συσκευών θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Ιούνιο στη Βενεζουέλα και στη Βραζιλία καθώς και στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και Πολωνία για την Ευρώπη. Σύμφωνα με τον ίδιο, 13 επιπλέον χώρες θα πωλούν τα νέα smartphones μέχρι το τέλος του 2013.

Στις ΗΠΑ η διάθεση των συσκευών θα ξεκινήσει το 2014. Ερωτηθείς σχετικά με το λόγο μιας τέτοιας καθυστέρησης, ο CEO απάντησε λέγοντας, «επιλέξαμε αναπτυσσόμενες αγορές όπου ο Firefox έχει εδραιώσει ισχυρά την θέση του».

Να επισημανθεί ακόμη ότι και άλλοι κατασκευαστές, όπως η LG, ZTE και Huawei ετοιμάζονται να προσφέρουν smartphones εξοπλισμένα με το OS της Mozilla ενώ ο επεξεργαστής με τον οποίο θα εξοπλίζονται θα είναι ο Snapdragon της Qualcomm. Πηγή: insomnia.gr