Τα Google Glasses διαθέσιμα στο κοινό το 2014 σύμφωνα με τον Eric Schmidt

Όσοι θέλουν να αγοράσουν τα "έξυπνα γυαλιά" της Google θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2014 σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Έρικ Σμίτ. Οι πρώτες παρτίδες Explorer Edition έχουν αρχίσει να αποστέλονται σε developers αυτή την εβδομάδα αλλά για τους υπόλοιπους που έχασαν αυτήν την ευκαιρία φαίνεται φαίνεται ότι ισχύει το ρητό "η υπομονή είναι αρετή".

Εν τω μεταξύ ο Έρικ Σμιτ λέει ότι η τελική έκδοση για το καταναλωτικό κοινό ενδέχεται να είναι λίγο διαφορετική, πράγμα το οποίο θα εξαρτηθεί από τις αξιολογήσεις μερικών χιλιάδων developers οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με το προϊόν. Ο ίδιος εκτιμά ότι η όλη διακασία θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο. Ενώ δεν έγινε σχόλιο για την τελική τιμή αυτή αναμένται να είναι σημαντική χαμηλότερη από τα 1500 δολάρια που κοστίζει η Explorer Edition, με το στόχο της εταιρίας να αποτελούν τα 200 με 600 δολάρια σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times.


Όσο για τις επιπτώσεις της νέας φορητής τεχνολογίας στην ιδιωτικότητα του πολίτη σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλo της καλιφορνέζικης εταιρίας η κοινωνία πρέπει να αναπτύξει καινούρια ήθη και έθιμα, όπως ακριβώς συνέβη κατά τη διαδικασία υιοθέτησης των smartphones.

Γενικά, αυτού του είδους οι συσκευές οι οποίες μπορούν να φορεθούν θα φέρουν ένα σορό τέτοιων προβληματισμών στην επιφάνεια και είναι γεγονός ότι θα πρέπει να αναπτύξουμε μερικές καινούριες κοινωνικές συμβάσεις. Προφανώς δεν είναι σωστό να φοριούνται αυτά τα γυαλιά σε περιπτώσεις που η βιντεοσκόπηση δεν πρέπει να γίνεται. Και όντως ήδη αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους προβλήματα με τα κινητά, δήλωσε στο BBC.

Google Glass: Αυτονομία 30 λεπτών κατά το… video recording;


Όσοι σκέφτονταν να επενδύσουν στην συσκευή Google Glass, φαίνεται πως έχουν ένα λόγο παραπάνω… να μην το κάνουν, εξαιτίας της ιδιαίτερα χαμηλής αυτονομίας της μπαταρίας που επιδεικνύουν υπό ορισμένες συνθήκες. Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο Robert Scoble, που ήταν και ένας από τους πρώτους που δοκίμασαν τα “γυαλιά” της Google, ένα video έξι λεπτών “ξόδεψε” το 20% της μπαταρίας!

Αν και η Google έκανε λόγο για αυτονομία μπαταρίας που επαρκεί για μία ολόκληρη ημέρα τυπικής χρήσης, λειτουργίες όπως η εγγραφή video φαίνεται πως έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην αυτονομία. Αν και η συσκευή Google Glass που είχε στα χέρια του ο κ. Scoble αποτελούσε δείγμα, εντούτοις το πιθανότερο είναι ότι δεν μπορούν να αλλάξουν και πολλά πράγματα έως την τελική έκδοση. Πηγή: insomnia.gr, digitallife.gr