Facebook: ότι πεις θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου

Σε αυτό το σημείο στην ιστορία των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο καθένας μας (σχεδόν) καταλαβαίνει ότι αυτά που δημοσιεύει online μπορεί να τον κυνηγάνε σε όλη του τη ζωή. Συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία αποκαλύφθηκαν αυτή την εβδομάδα από την American Academy of Matrimonial Lawyers (Αμερικανική δικηγορική εταιρεία που ειδικεύεται σε υποθέσεις διαζυγίων). Διαπίστωσαν ότι το 81% των μελών τους είχε χρησιμοποιήσει στοιχεία από το Facebook και άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Η χρήση αποδείξεων από το Facebook σε ακροάσεις διαζυγίων λειτουργεί μια χαρά στις αίθουσες δικαστηρίων ειδικά αν η υπόθεση που εκδικάζεται αφορά κάποια απιστία. Σύμφωνα με μια μελέτη από το Pew Internet and American Life Project, περίπου ένας στους πέντε ενήλικες χρήστες του Facebook χρησιμοποιούν το site για φλερτ. Οι δικηγόροι όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς οι πληροφορίες που συλλέγουν από τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες μπορούν να παρέχουν αποδεικτικά στοιχεία για θέματα όπως το θυμό, τα ναρκωτικά, και πολλά άλλα που μπορούν να φανούν χρήσιμα στις δικαστικές τους υποθέσεις.

Η Total Divorce δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον infographic αυτή την εβδομάδα για τις επιπτώσεις των κοινωνικών δικτύων στην απιστία. Θα βρείτε επίσης μερικά κοινούς τρόπους προστασίας του εαυτού σας σε περίπτωση που σας συμβεί κάτι ανάλογο.
Δείτε το infographic


Πηγή: techgear.gr