Αυθεντικός πάπυρος που μιλά για "σύζυγο" του Ιησού

Αιγυπτιακός πάπυρος που αναφέρει πως ο Ιησούς είχε μιλήσει για την «σύζυγο» του και είχε απορριφθεί από το Βατικανό ως πλαστός, αποδεικνύεται πως είναι τελικά αυθεντικός, σύμφωνα με την καθηγήτρια του Χάρβαρντ, Κάρεν Κινγκ. Ο πάπυρος, γραμμένος στα Κοπτικά, είχε παρουσιαστεί σε συνέδριο στη Ρώμη και αναφέρει: «Ο Ιησούς τους είπε: Η γυναίκα μου, μπορεί να είναι μαθήτρια» - γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Καθολικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τον Telegraph η επιστημονική έρευνα για την αυθεντικότητά του έγινε από το Harvard, το Columbia και το MIT με τη συμμετοχή βιολόγων και χημικών.

«Αναλύσεις σε βάθος διετίας, στον πάπυρο, το μελάνι, τον τρόπο γραφής και την γλώσσα που χρησιμοποιείται, δείχνουν ότι χρονολογείται μεταξύ του 6ου και του 9ου αιώνα» αναφέρει άρθρο για την έρευνα που παρουσιάστηκε στο Harvard Theological Review. «Καμία ένδειξη δεν υπάρχει ότι πρόκειται για πλαστογραφία» αναφέρει επίσης.

«Όλες οι ενδείξεις λένε πως είναι αρχαίος» ανέφερε η κ. Κινγκ στο National Geographic, τονίζοντας ότι το ερώτημα που τίθεται από τους ιστορικούς είναι τι σημαίνει αυτό. Είναι βέβαιο ότι αντικατοπτρίζει τις χριστιανικές πεποιθήσεις της εποχής, ωστόσο μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι περιέχει ιστορική αλήθεια – ούτε να το αποκλείσει. Πηγή: nooz.gr