Project Tango: Συνεργασία Google και NASA για αυτόνομα ρομπότ-βοηθούς στον ISS

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ που θα χρησιμεύσει το Project Tango της Google, το πειραματικό Android smartphone της εταιρείας που καταγράφει σε 3D το περιβάλλον γύρω του, τότε καλό θα είναι να παρακολουθήσετε το παρακάτω video της NASA. Η υπηρεσία συνεργάζεται με τη Google και στόχος της είναι να εξοπλίσει το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) με πρωτότυπα “Tango smartphones”, έτσι ώστε να τους βοηθούν σε διάφορες εργασίες τους.

Για την ακρίβεια, το smartphones θα ενσωματώνονται στα SPHERES, ρομπότ της NASA που πραγματοποιούν εργασίες γύρω από τον ISS σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Ήδη έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε πτήση μηδενικής βαρύτητας και σύμφωνα με την υπηρεσία, το καλοκαίρι θα τεθούν σε τροχιά τα πρώτα ειδικά εξοπλισμένα SPHERES.

“Το πρόγραμμα SPHERES στοχεύει στην ανάπτυξη ρομποτικών βοηθών για τους αστροναύτες που θα λειτουργούν αυτόνομα σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Σκεφτείτε, λοιπόν, ένα ρομπότ που μπορεί να κινείται μέσα σε έναν διαστημικό σταθμό, εξοπλισμένο με κάποιο μελλοντικό smartphone. Χάριν στις δυνατότητες 3D-tracking και 3D-mapping του Project Tango, τα SPHERES θα μπορούν να κατασκευάζουν έναν τρισδιάστατο χάρτη του διαστημικού σταθμού και να τον ακολουθούν στην πορεία τους”.


Πηγή: techgear.gr