Ξέχνα τα... σφηνάκια. Με το Palcohol χρειάζεσαι μόνο ένα καλαμάκι

Ένα νέο προϊόν που εγκρίθηκε πρόσφατα από τις ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών καθιστά το ογκώδες μπουκάλι ουίσκι ή βότκα, τόσο διακριτικό όσο ένα χάρτινο σακουλάκι ζάχαρης. Το προϊόν έχει την ονομασία Palcohol, και ουσιαστικά μετατρέπει ένα μικρό πουγκί σκόνης σε ένα... σφηνάκι βότκα ή ρούμι. Ανοίγετε το σακουλάκι, το ρίχνετε σε ένα ποτήρι –κρυστάλινο, γυάλινο ή πλαστικό είναι δική σας υπόθεση- προσθέτετε νερό, και έχετε στη διάθεση σας το αλκοολούχο ποτό της αρεσκείας σας.

Η κατασκευάστρια εταιρεία, αναμένεται να κυκλοφορήσει και διάφορα μείγματα σκόνης, που αναμένεται να κάνουν θραύση σε συγκεκριμένες ηλικίες, και εννοούμε μείγματα για κοκτέϊλς όπως μαργαρίτα, μοχίτο κ.ά.
Η εταιρεία που δημιούργησε το προϊόν, προτείνει τη χρήση της σκόνης και στο φαγητό (π.χ σε ένα burger με σάλτσα jack daniels) για “extra kick”.

Αρχικά, η ιστοσελίδα της εταιρείας, πριν τροποποιηθεί με νέους κανονισμούς, έλεγε ότι μπορεί κάποιος να... σνιφάρει το προϊόν, χωρίς ωστόσο να το συνιστά, διότι με αυτό το τρόπο, η απορρόφηση του αλκοόλ θα ήταν πολύ ταχύτερη και αυτό όπως είναι γνωστό έχει τις συνέπειες του. Στη νέα, περισσότερο υπεύθυνη έκδοση της ιστοσελίδας, τονίζεται ότι η σκόνη έχει “κοπεί” με πρόσθετα, για να καταστήσει το σνιφάρισμα αναποτελεσματικό.



Σύμφωνα με έγγραφα που εντόπισε το Bevlog, ένα blog που ασχολείται με τη βιομηχανία των ποτών, η Υπηρεσία Εμπορίου και Φορολογίας προϊόντων Καπνού και Αλκοόλ των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε την έγκριση της για το προϊόν. Παρόλα αυτά, το Palcohol θα πρέπει να ξεπεράσει πολλά ακόμη εμπόδια προτού κυκλοφορήσει στα ράφια των σούπερμαρκετ. Ο Robert C. Lehrman, ο δικηγόρος πίσω από το Bevlog επισήμανε ότι υπάρχουν αναρρίθμητες βιομηχανίες με έννομο συμφέρον να κρατήσουν το Palcohol εκτός των ραφιών και επομένως θα σταθούν απέναντι. Παρόλα αυτά, ο κατασκευαστής του Palcohol ισχυρίζεται ότι σχεδιάζει το προϊόν του να βρεθεί σε κάβες αυτό το φθινόπωρο.




Πηγή: insomnia.gr