«Τσουχτερό» μπειμπιλίνο: Πάνες από μέδουσες σχεδιάζουν Ισραηλινοί ερευνητές

Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό, αλλά μία ομάδα ερευνητών από το Ισραήλ, σχεδιάζει πάνες από μέδουσες, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν την καθαρότερη επιλογή τόσο για το μωρό όσο και για το περιβάλλον. Το φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν που αναπτύχθηκε από Cine'al Ltd, μια ισραηλινή εταιρεία νανοτεχνολογίας και είναι εμπνευσμένο από έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, που μελέτησε την υπερ-απορροφητική ποιότητα του δέρματος της τσούχτρας.

Οι πάνες αυτές βρέθηκαν να είναι δύο φορές πιο απορροφητικές από τις πάνες του εμπορίου και βιοδιασπώνται σε λιγότερο από 30 ημέρες, συγκριτικά με τις κλασικές πάνες που παράγονται με τη χρήση συνθετικών πολυμερών και μπορεί να χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια για να διαλυθούν.

Η Cine'al σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει και άλλα απορροφητικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για αυτή την τεχνολογία, όπως ιατρικά σφουγγάρια, σερβιέτες, ακόμα και χαρτί τουαλέτας.

Παρά το γεγονός ότι τα προϊόντα δεν είναι ακόμα έτοιμα για πώληση σε σούπερ μάρκετ, η Cine'al βρίσκεται σήμερα σε συνομιλίες για την κατασκευή μονάδων παραγωγής τόσο στην Κορέα όσο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πηγή: iefimerida.gr