Έξυπνες γυναίκες, αντρική μακροζωία

Σουηδοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η υγεία και η μακροζωία ενός άνδρα δεν εξαρτάται από το επίπεδο μόρφωσής του αλλά από το επίπεδο μόρφωσης της συζύγου του.

Έτσι, οι άνδρες που παντρεύονται έξυπνες γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια. Και αυτό συμβαίνει γιατί μια γυναίκα που έχει ένα υψηλό επίπεδο μόρφωσης και καλλιέργειας, μπορεί να "εθίσει" τον άντρα της στους κανόνες του υγιεινού τρόπου ζωής.

Πιο συγκεκριμένα οι έξυπνες γυναίκες έχουν την τάση να «απαγορεύουν» στους συζύγους τους να τρώνε συχνά παχυντικά φαγητά, λίπη και τηγανιτά. Έχουν μάθει να αναγνωρίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις των τηγανιτών στην υγεία και στη σιλουέτα, τη σημασία του καλού πρωινού και το πλεονέκτημα της μαύρης σοκολάτας έναντι της γάλακτος.

Εκτός όμως από τη σωστή διατροφή οι μορφωμένες σύζυγοι ενθαρρύνουν τους άνδρες τους στην τακτική σωματική άσκηση, δίνοντας μάλιστα οι ίδιες το καλό παράδειγμα βοηθώντας τους να είναι τυπικοί και να μην παραμελούν το γυμναστήριο.

Παράλληλα οι μορφωμένες γυναίκες μαθαίνουν στους συζύγους τους συμπεριφορές που τους βοηθούν να προφυλαχτούν από τους κινδύνους: π.χ. να μη φεύγουν από το σπίτι χωρίς να έχουν ντυθεί καλά όταν κάνει κρύο, να χρησιμοποιούν ειδικά γάντια για να μην καούν όταν βγάζουν το φαγητό από το φούρνο, να μην μιλάνε στο κινητό ενώ οδηγούν.

Και η έρευνα των Σουηδών καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: Μια γυναικεία γνώμη πάντα χρειάζεται. Χωρίς μια γυναίκα μέσα στο σπίτι – και μάλιστα χωρίς μια έξυπνη γυναίκα –τα πράγματα δυσκολεύουν για τους άνδρες, όσο έξυπνοι κι αν είναι οι ίδιοι (ή όσο έξυπνο κι αν θεωρούν τον εαυτό τους). Πηγή: nooz.gr