Μελέτη για την ασφάλεια των δικτύων αποκάλυψε 26.000 μη ανιχνεύσιμα δείγματα malware

Η δίμηνη μελέτη της εταιρείας Palo Alto Networks εντόπισε 26.000 μοναδικά δείγματα malware που είχαν περάσει εντελώς απαρατήρητα από τις υπάρχουσες λύσεις anti-virus.

Η μελέτη της εταιρείας διαπίστωσε ότι τα διαδικτυακά malware παραμένουν κρυμμένα για 20 ημέρες κατά μέσο όρο πριν εντοπιστούν, σε αντίθεση με τις πέντε ημέρες των e-mail malware, ενώ το 94% των μη ανιχνεύσιμων malware χορηγήθηκε μέσω της πλοήγησης στο διαδίκτυο ή των web proxies.

Σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας, τα δείγματα malware συλλέχθηκαν από εν λειτουργία δίκτυα επιχειρήσεων μέσω του δικού της συστήματος προστασίας από κακόβουλα λογισμικά, WildFire. Ως μέρος της ανάλυσης, δοκίμασαν τα δείγματα malware που είχε συλλέξει το WildFire σε έξι κορυφαία πλήρως ενημερωμένα προϊόντα anti-virus.

Όπως αναφέρει η εταιρεία μέσω της έκθεσης της, “Ο σκοπός της μελέτης δεν είναι επισημάνουμε ότι μερικά malware δεν εντοπίζονται από τα παραδοσιακά προγράμματα anti-virus, αλλά να παράξουμε μια δραστική εικόνα του προβλήματος, ποιες στρατηγικές κακόβουλου λογισμικού είναι οι πιο επιτυχημένες, γιατί και πως οι ομάδες ασφάλειας μπορούν να ανταποκριθούν”. Πηγή: secnews.gr