Ευπάθεια κάνει ευάλωτη την Apple σε hackers

Μια νέα ευπάθεια στο σύστημα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης της Apple μπορεί να επιτρέψει σε hackers να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης στους λογαριασμούς σας, χρησιμοποιώντας μόνο μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ημερομηνία γέννησης και ένα "URL τροποποιημένο".

«Η Apple λαμβάνει πολύ σοβαρά την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών. Είμαστε ενήμεροι για το θέμα αυτό και να εργαζόμαστε σε μια λύση», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Apple στο VentureBeat. Ο εκπρόσωπος εξήγησε ότι, ενώ η εταιρεία εξετάζει το θέμα, έχει απενεργοποιήσει το χαρακτηριστικό “iForgot” που επιτρέπει την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης, όταν ο χρήστης το έχει ξεχάσει.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις τακτικές που χρησιμοποιούνται για να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης είναι θολές. Το Verge έλαβε βήμα-προς-βήμα οδηγίες, όπου φαίνεται να χρησιμοποιείται ο σωστός συνδυασμός του e-mail του χρήστη και η ημερομηνία γέννησης, μαζί με ένα σύνδεσμο που ξεγελά το σύστημα και αποφεύγει να απαντά σε ερωτήσεις ασφαλείας.

Ενώ περιλαμβάνει ένα μικρό κομμάτι προσωπικών πληροφοριών – τα γενέθλια – οι περισσότεροι άνθρωποι τα αναφέρουν στα κοινωνικά προφίλ τους, επομένως είναι εύκολο να βρεθούν. Πηγή: nooz.gr