Κομισιόν: Η πειρατεία υποβοηθάει τις πωλήσεις της μουσικής βιομηχανίας

Αν και οι δισκογραφικές εταιρείες πιστεύουν ακράδαντα ότι η πειρατεία "βλάπτει" σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις της μουσικής βιομηχανίας, η Κομισιόν μέσα από μια νέα έρευνα έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, λέγοντας ότι αντιθέτως τις υποβοηθάει.

Έπειτα από την συστηματική μελέτη των συνηθειών 16,000 Ευρωπαίων χρηστών, το European Commission's Institute for Prospective Technological Studies, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εάν ιστοσελίδες όπως το The Pirate Bay, δεν υπήρχαν καν, τα "κλικς" των χρηστών σε σελίδες που πωλούν νομίμως μουσική θα ήταν κατά 2% χαμηλότερα σε αριθμό. Επίσης οι ερευνητές υποστήριξαν ότι δωρεάν και νόμιμες υπηρεσίες streaming μουσικής διαδραματίζουν και αυτές το δικό τους ρόλο στην ενίσχυση των πωλήσεων ωθώντας όλο και περισσότερους χρήστες σε ιστοσελίδες πώλησης μουσικής.

Αν και η έρευνα παραδέχεται ευθαρσώς ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των κατόχων πνευματικής ιδιοκτησίας, εντούτοις δεν αποδεικνύεται έμπρακτα ότι αντίστοιχες ζημίες υφίστανται και στα έσοδα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η προαναφερθείσα έρευνα δεν είναι η μοναδική η οποία υποστηρίζει ότι η πειρατεία δεν ''σκοτώνει'' την μουσική καθώς στο παρελθόν διεξήχθησαν παρόμοιες που κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα. Πηγή: insomnia.gr