Aυστραλία:Έλεγχος της κυκλοφορίας με τεχνολογία Bluetooth

H κυβέρνηση της Επικράτειας της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας (Australia’s Capital Territory) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την χρήση της τεχνολογίας Bluetooth για την διεξαγωγή κυκλοφοριακών μελετών.

H παρακολούθηση και καταγραφή των μετακινήσεων των κατοίκων της πολιτείας Κανμπέρα, με σκοπό την παρακολούθηση της κυκλοφορίας, γίνεται με την βοήθεια του σήματος bluethooth που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα ή τα συστημάτα hands-free των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της κεντρικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας της Κανμπέρα,
Τhe-RiotACT. H RiotACT κατηγορεί την κυβέρνηση της επικράτειας καθώς και τις δημοτικές υπηρεσίες, για παραβίαση του νόμου σχετικά με την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η τεχνολογία Bluetooth για την μελέτη της κυκλοφορίας δεν επιχειρεί να συλλέξει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, απλώς καταγράφει ένα “signature” (πιθανότατα το ID της συσκευής) όταν ένα αυτοκίνητο περνά από την συσκευή μέτρησης.

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες της Αυστραλίας ως ένα μέσο για την απόκτηση ταξιδιωτικών πληροφοριών και αποτελεί έναν χρήσιμο μετρητή των ταχυτήτων, των χρόνων μετακίνησης και της επιλογής διαδρομών. Πηγή: secnews.gr