Περιβραχιόνιο που σε κάνει... Τζεντάι

Μια εταιρεία στον Καναδά δημιούργησε ένα επαναστατικό gadget. Πρόκειται για ένα περιβραχιόνιο που επιτρέπει στον κάτοχο του να χρησιμοποιεί διάφορες συσκευές (π.χ ηλεκτρονικούς υπολογιστές) με απλές χειρονομίες. Μπορούν με τον ίδιο τρόπο να ελέγχουν την κίνηση ιπτάμενων μηχανών.

Κουνάς απλά το χέρι

Η συσκευή ονομάζεται
MYO και δημιουργήθηκε στα εργαστήρια της εταιρείας Thalmic Labs που εδρεύει στο Κίτσενερ. Η συσκευή φοριέται στο χέρι και μπορεί να εντοπίζει την ηλεκτρική δραστηριότητα που παράγουν οι μύες του χρήστη. Διαθέτει επίσης αισθητήρες κίνησης και σύστημα αναγνώρισης των κινήσεων του χεριού και των δαχτύλων.

Ο χρήστης αφού αποφασίσει ποιες κινήσεις και χειρονομίες θα κάνει με το χέρι και τα δάχτυλα του για να ελέγχει κάποια συσκευή στη συνέχεια θα τις προγραμματίσει στη μνήμη του συστήματος. Ετσι θα μπορεί για παράδειγμα, να χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή είτε για να κάνει μια εργασία είτε για να παίξει παιχνίδια χωρίς να χρησιμοποιεί πληκτρολόγια, ποντίκια και χειριστήρια. Θα μπορεί επίσης να «πετάξει» ένα ελικοπτεράκι κινώντας απλώς τα χέρια του.


Πηγή: tovima.gr, thenextweb.com