Πράσινο φως για τον Dotcom να μηνύσει την υπηρεσία κατασκοπείας στη Νέα Ζηλανδία

Ένα δικαστήριο στο Kiwi έχει αποφανθεί ότι ο ιδρυτής του Megaupload, Kim Dotcom μπορεί να μηνύσει την υπηρεσία κατασκοπείας της Νέας Ζηλανδίας για παράνομη παρακολούθηση, ανοίγοντας ουσιαστικά τον ασκό του αιόλου για την κυβέρνηση και την παράνομη επιδρομή της αστυνομίας το 2011 στο σπίτι του επιχειρηματία.

Το Εφετείο στη Νέα Ζηλανδία απέρριψε την αίτηση, μέσω του γενικού εισαγγελέα, που ενεργεί για λογαριασμό του Γραφείου Ασφάλειας Επικοινωνιών της κυβέρνησης (GCSB) και απέκλεισε τον οργανισμό από την αγωγή. Το Ανώτατο δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας, όμως έκρινε πέρυσι ότι ο οργανισμός θα μπορούσε να θεωρηθεί υπεύθυνος για την παράνομη κατασκοπεία στον Dotcom.

Ο Dotcom ζητά αποζημίωση από την κυβέρνηση για το ρόλο της σε μια επιδρομή τον Ιανουάριο του 2011, όταν ελικόπτερα της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας όρμησαν στο σπίτι του επιχειρηματία, κατόπιν αιτήματος των αμερικανικών αρχών. Το αμερικανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) κατηγορεί τον Dotcom ότι κατευθύνει μια ομάδα απατεώνων που έχουν κερδίσει 175 εκατομμύρια δολάρια από το 2005, αντιγράφοντας και διανέμοντας περιεχόμενο, χωρίς να έχουν την σχετική άδεια πνευματικών δικαιωμάτων. Πηγή: secnews.gr