Εξερευνώντας τον Κβαντικό Κόσμο

Ερευνητές στο JPL και το Caltech έχουν αναπτύξει ένα όργανο για να εξερευνήσουν το σύμπαν και τον κβαντικό κόσμο. Αυτός ο νέος τύπος ενισχυτή αυξάνει τα ηλεκτρικά σήματα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα πάντα, από τη μελέτη των άστρων, των γαλαξιών και των μαύρων τρυπών για να εξερευνήσουν τον κβαντικό κόσμο και την ανάπτυξη κβαντικών υπολογιστών. Ένας ενισχυτής είναι μια συσκευή που αυξάνει την ισχύ ενός αδύναμου σήματος.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου ενισχυτή είναι ότι ενσωματώνει υπεραγωγούς – υλικά που επιτρέπουν ένα ηλεκτρικό ρεύμα να ρέει με μηδενική αντίσταση όταν έχουν συγκεκριμένες πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Για τον ενισχυτή, οι ερευνητές χρησιμοποιούν νιτρίδιο του τιτανίου και νιόβιο νιτρίδιο του τιτανίου, τα οποία έχουν ακριβώς τις σωστές ιδιότητες για να επιτρέψουν την ενίσχυση τους αδύναμου σήματος.

Παρά το γεγονός ότι ο ενισχυτής έχει μια σειρά από πιθανές εφαρμογές, ο λόγος που οι ερευνητές έφτιαξαν τη συσκευή ήταν να τους βοηθήσει να μελετήσουν το σύμπαν. Η ομάδα έχτισε το όργανο για την ενίσχυση μικροκυμάτων, αλλά η νέα σχεδίαση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενισχυτών που θα βοηθήσουν τους αστρονόμους να παρατηρήσουν ένα ευρύ φάσμα μηκών κύματος, από τα ραδιοκύματα μέχρι τις ακτίνες-Χ. Πηγή: tsene.com