Νέες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις της NSA εκθέτουν τον Obama

Μια σειρά από νέες διαρροές συνέχεια των στοιχείων που έδωσε στην δημοσιότητα ο Edward Snowden φέρνει τη NSA και την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε χειρότερη θέση. Μετά από τις αρχικές διαρροές, ο Barack Obama προσπάθησε να καθησυχάσει τους Αμερικάνους, αναφέροντας ότι η NSA ακολούθησε την νόμιμο οδό και ότι δεν κατασκοπεύει τους Αμερικανούς.

Το πρώτο μέρος ίσως να είναι αλήθεια, αν και η NSA φαίνεται να έχει κάνει κατάχρηση των νόμων. Το δεύτερο μέρος, αποδεικνύεται, ότι δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια.

Η εφημερίδα The Guardian αποκάλυψε χθες ότι η κυβέρνηση Obama μέσω ενός προγράμματος σύλλεγε και αποθήκευε μεταδεδομένα για κάθε e-mail που αποστέλλονταν από όλους τους Αμερικάνους τα δύο τελευταία χρόνια.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στα μεταδεδομένα, και όχι στο πραγματικό περιεχόμενο των emails. Τι σημαίνει αυτό; Οι αποστολείς, οι παραλήπτες, κάθε συμπληρωματική πληροφορία που περιλαμβάνεται σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη και η IP διεύθυνση περνάει από τους υπολογιστές της NSA.

Το πρόγραμμα αναφέρεται ότι έληξε το 2011, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι αντικαταστάθηκε από ένα ακόμα πιο αποδοτικό project, σχεδιασμένο για να κάνει το ίδιο πράγμα, να συγκεντρώνει στοιχεία δηλαδή αλλά αυτή τη φορά για Αμερικανούς και μη Αμερικανούς. Πηγή: secnews.gr