Υποστήριξη βίντεο από το Instagram

Τη δυνατότητα ανάρτησης και βίντεο δίνει πλέον το Instagram, με την ενσωμάτωση αυτού του χαρακτηριστικού να καθιστά την υπηρεσία ευθέως ανταγωνιστική της εφαρμογής Vine του Twitter. Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τα κεντρικά γραφεία του Facebook, το οποίο εξαγόρασε το Instagram τον Απρίλιο του 2012 έναντι 1 δισ. δολαρίων.

Στην εκδήλωση, οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας τόνισαν ότι, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα εξαιρετικά δημοφιλές «φωτογραφικό κοινωνικό δίκτυο», η ενσωμάτωση του βίντεο οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές φορές οι χρήστες θέλουν να μοιραστούν εμπειρίες οι οποίες δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε ένα στατικό στιγμιότυπο.

Η νέα λειτουργία διατίθεται μέσα από την αναβάθμιση της εφαρμογής του Instagram για τα λειτουργικά Android και iOS, η οποία διατίθεται ήδη από τα App Store και Google Play. Η καταγραφή βίντεο γίνεται περίπου όπως και στο Vine, με τη διαφορά ότι η μέγιστη διάρκεια τους φτάνει στα 15 δευτερόλεπτα, σε αντίθεση με τα 6 δευτερόλεπτα της πλατφόρμας του Twitter.

Παράλληλα, το Instagram δίνει τη δυνατότητα επεξεργασίας των βίντεο, μέσω ειδικών φίλτρων, πριν ο χρήστης τα «ανεβάσει» στην πλατφόρμα.


Πηγή: kathimerini.gr