Φυτέψτε βιοδιασπώμενα αθλητικά παπούτσια και δείτε τα να μετατρέπονται σε λουλούδια

Φανταστείτε ότι τα παλιά σας αθλητικά παπούτσια δεν καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων, αλλά στην πίσω αυλή του σπιτιού σας όπου μετατρέπονται σε ένα όμορφο παρτέρι με λουλούδια.

Τα βιοδιασπώμενα αθλητικά παπούτσια ΟΑΤ έχουν “όλες τις χάρες που μπορεί να προσφέρει η Μητέρα Φύση” σύμφωνα με την ολλανδική εταιρεία.


Τα OAT που παρουσιάστηκαν το 2008 από τον σχεδιαστή Κριστιάν Μάατς έχουν αποστολή να συνδέσουν τους ανθρώπους με το φυσικό τους περιβάλλον με ευφάνταστο τρόπο. Κι αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση καινοτόμων υλικών: μαλακές, αναπνεύσιμες και εύκαμπτες σόλες από φελλό μέσα στις οποίες έχουν εμφυτευτεί σπόροι που κυριολεκτικά αναπτύσσονται όταν τις φυτέψουμε.

Όπως λέει ο Μάατς “είναι απόλυτα λογικό να φτιάχνουμε προϊόντα που αποτελούν μέρος του πλανήτη μας. Σε όλους μας αρέσει η μόδα, οπότε γιατί να μην αναπτύξουμε βιοδιασπώμενα προϊόντα; Μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει το όλο σκηνικό ως το θάνατο του βίντατζ, ωστόσο αφήνουμε πίσω κάτι πολύ καλύτερο: δέντρα, λουλούδια ή ακόμα και βαμβάκι από το οποίο θα φτιαχτεί η καινούργια σου μπλούζα”.

Η οικολογική σειρά Virgin των OAT είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα
http://www.oatshoes.com/. Πηγή: econews.gr