Στο μέλλον θα «φορτώνουμε» τον εγκέφαλό μας σε υπολογιστές

«Παρακαλώ περιμένετε. Ο εγκέφαλός σας φορτώνει.» Σε λίγο περισσότερο από 30 χρόνια, οι άνθρωποι ενδεχομένως να είναι σε θέση να βλέπουν αυτό το μήνυμα στην οθόνη του υπολογιστή τους, καθώς θα μπορούν να «φορτώνουν» ολόκληρο τον εγκέφαλό τους σε υπολογιστές, πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο την αθανασία… τουλάχιστον την ψηφιακή!

Αυτό υποστήριξε ο Ray Kurzwell, διευθυντής μηχανικής στη Google, κατά την ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο Global Futures 2045 στη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας πως μέχρι το 2100 τα βιολογικά μέρη του ανθρώπινου σώματος θα αντικατασταθούν με μηχανικά μέρη. «Τα μη βιολογικά μέρη -δηλαδή τα μηχανικά- θα είναι τόσο ισχυρά που θα προσομοιώνουν και θα αντιλαμβάνονται πλήρως τα βιολογικά μέρη. Επομένως, ακόμα και αν τα βιολογικά μέρη πεθάνουν, δεν θα κάνει καμία διαφορά.»

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον ρώσο δισεκατομμυριούχο Dmitry Itskov και συμμετείχαν 23 κορυφαίοι επιστήμονες με σκοπό να συζητήσουν την προοπτική του πώς οι πληροφορίες από τον ανθρώπινο εγκέφαλο μπορούν να μεταφερθούν σε έναν υπολογιστή ώστε το ανθρώπινο μυαλό να μείνει αθάνατο ακόμα και μετά το θάνατο του βιολογικού σώματος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Itskov, μέχρι το 2045 οι λειτουργίες του εγκεφάλου, οι γνώσεις, οι αναμνήσεις και η δυνατότητα ομιλίας θα μπορούν να βγουν από ένα ετοιμοθάνατο σώμα και να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο ενός ολογράμματος, ενώ ελπίζει πως, μέσω αυτής της έρευνας, οι επιστήμονες θα μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα τον ανθρώπινο εγκέφαλο και ίσως ένα μέρος της φύσης της ανθρώπινης συνείδησης. Πηγή: enet.gr