Facebook video διαφημίσεις με auto-play για όλους

Οι διαφημίσεις με video ήρθαν στο Facebook για να μείνουν. Η νέα υπηρεσία δοκιμάστηκε αρχικά στο news feed του Facebook και πλέον περνάει στα χέρια των διαφημιστών για καμπάνιες με video ads.

Πριν από περίπου 3 μήνες το Facebook ανακοίνωσε ότι τα βίντεο που εμφανίζονται στο news feed θα χρησιμοποιούν auto-play, δηλαδή την δυνατότητα να παίζουν αυτόματα αλλά χωρίς ήχο. Με tap του χρήστη, το βίντεο ανοίγει σε πλήρη οθόνη και ενεργοποιείται ο ήχος αυτόματα. Το Facebook ανακάλυψε ότι με αυτές τις μικρές αλλαγές ο αριθμός των likes, shares, σχολίων και video views αυξήθηκε περισσότερο από 10%.

Facebook Video Ads, ενας νεος τροπος διαφημισης στο news feed

Με την σημαντική βελτίωση του engagement δεδομένη το Facebook προχωρά στο επόμενο βήμα, προσφέροντας την δυνατότητα σε διαφημιστές να χρησιμοποιούν το νέο τρόπο εμφάνισης των video στο news feed. Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα θα εμφανίζονται διαφημίσεις-βίντεο στο Facebook που θα ξεκινάνε να παίζουν αυτόματα σε desktop αλλά και smartphones, tablets.

Μετά το τέλος κάθε video ad το Facebook θα προσφέρει αυτόματα video με παρόμοιο περιεχόμενο ή video από τον ίδιο διαφημιζόμενο – σελίδα. Η νέα λειτουργία έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να να μην επιβαρύνει τα smartphones και tablets με υπέρογκες χρεώσεις σε δεδομένα από δίκτυα 3G και 4G LTE αλλά να εκμεταλλεύεται πλήρως την ταχύτητα του WiFi και να αποθηκεύει προσωρινά τις διαφημίσεις.

Οι νέες video διαφημίσεις του Facebook θα παίζουν από σήμερα στην Αμερική και είναι θέμα χρόνο πότε θα γίνουν διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο. Προς το παρόν μόνο κάποια από τα γνωστά Facebook pages θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το video ad format και μόνο οι λογαριασμοί ατόμων που είναι πιστοποιημένοι από το ίδιο το Facebook. Πηγή: pestaola.gr