Λεπτό και αναστρέψιμο το επόμενο USB, μοιάζει με την «αστραπή» της Apple

Στα μέσα του 2014 εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η συγγραφή των προδιαγραφών του νέου βύσματος USB για smartphone και tablet, laptop και desktop, και άλλα περιφερειακά ειδικής χρήσης που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά κατά κάποιους στο τέλος του 2014, κατά άλλους πολύ αργότερα, το 2016.

Με αναστρέψιμο βύσμα που τοποθετείται και από τις δύο πλευρές, το USB Type-C μοιάζει με τον κονέκτορα Lightning που εισήγαγε η Apple το 2012 με το πρώτο iPad mini και το iPad. Είναι πολύ πιο λεπτό από αυτό στα υπάρχοντα καλώδια USB -σε μέγεθος Micro-B USB 2.0-και θεωρείται ότι ανοίγει το δρόμο για μελλοντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις του κυρίαρχου τρόπου διασύνδεσης περιφερειακών και φορτιστών, του USB.

H ένωση κατασκευαστών USB 3 Promoter Group που σχημάτισαν οι Intel, Hewlett Packard, Microsoft, Texas Instruments και Renesas Electronics, ανακοίνωσε στις αρχές Δεκεμβρίου 2013 ότι η ανάπτυξη του νέου USB ξεκινάει, βασισμένη στα κεκτημένα των USB 3.1 (ταχύτητα 10Gbps) και USB 2.0. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην δυνατότητα που θα προσφέρει ο νέος τύπος USB να κατασκευαστούν πιο λεπτά μοντέλα συσκευών, με υποστήριξη «σταδιακά αυξανόμενης φόρτισης ισχύος» έως και 100Watt,
όπως αναφέρει το BBC.

Για τον τελικό χρήστη, η εισαγωγή του νέου βύσματος USB σημαίνει ότι θα πάψει να ενδιαφέρεται για τον σωστό προσανατολισμό του ώστε να εισαχθεί σωστά στην θύρα, καθώς είναι αναστρέψιμο. Από την άλλη, θα χρειαστεί να εξοπλιστεί με προσαρμογείς και καλώδια USB Type-C για να συνεχίσει να συνδέει τα περιφερειακά του στις νέες συσκευές που θα το φέρουν.
Σχετική μέριμνα υπάρχει στις προκαταρκτικές προδιαγραφές του επόμενου USB, αναφέρει σχετικά το USB 3 Promoter Group στην ανακοίνωσή του.

Με αφορμή την ανακοίνωση, προτείνουμε να διαβάσετε στο pocketables.com
γιατί η Apple επέλεξε να εγκαταλείψει τον κονέκτορα 30 ακίδων που χρησιμοποιούσε στις συσκευές της μέχρι το 2012 και απέρριψε το δημοφιλές MicroUSB (όπως μπορείτε να διαβάσετε, αιτία ήταν η ανεπαρκής δυνατότητα γρήγορης φόρτισης tablet). Πηγή: in.gr