Αποστολή προσωπικών μηνυμάτων με φωτογραφίες και video με το Instagram Direct

Νέα λειτουργία αποκτά από σήμερα το δημοφιλές Instagram, με την ονομασία Instagram Direct, σε μια προσπάθεια επέκτασης των λειτουργιών του με έμφαση φυσικά στη φωτογραφία και προσφάτως στα μικρά video και στην προσωπική επικοινωνία των χρηστών του.
Με το Instagram Direct το Instagram στην ουσία αποκτά σύστημα μηνυμάτων μεταξύ των 150 εκατομμυρίων χρηστών του οι οποίοι μπορούν πλέον να γράψουν ένα μήνυμα το οποίο θα συνοδεύει τη φωτογραφία που κάνουν λήψη, επιλέγοντας σε ποιον ή ποιους θα τη στείλουν.

Όπως μπορείτε να δείτε και από το βίντεο η διαδικασία είναι πολύ απλή, με το χρήστη να βλέπει ένα νέο εικονίδιο στην πάνω δεξιά γωνία του Home feed όπου πατώντας το θα εμφανίσει όλες τις εικόνες η ακόμα και τα βίντεο που έχει παραλάβει από φίλους του.

Η αποστολή φωτογραφίας ή βίντεο γίνεται αφού ολοκληρωθεί η επεξεργασία με την ενσωμάτωση η μη των γνωστών φίλτρων του Instagram, και στη συνέχεια υπάρχει δυνατότητα επιλογής για αποστολή της φωτογραφίας είτε στους followers ή απευθείας σε συγκεκριμένα άτομα. Μετά την αποστολή της φωτογραφίας ή του βίντεο, ο αποστολέας ενημερώνεται για το ποιος είδε τη φωτογραφία/βίντεο που απέστειλε, αλλά και να παρακολουθήσει τα σχόλια που γίνονται σε πραγματικό χρόνο.



Όλες οι φωτογραφίες ή τα βίντεο που λαμβάνει κάθε χρήστης του Instagram από "φίλους" του εμφανίζονται άμεσα στο home feed ενώ αν δεν τον κάνετε follow, τότε είτε η φωτογραφία είτε το βίντεο θα μεταφερθούν σε ειδική ενότητα με το χρήστη να αποφασίζει αν θέλει να τις δει η όχι.

Η λειτουργία του Instagram Direct ενσωματώνεται στην έκδοση 5.0 για iOS και Android η οποία κυκλοφόρησε σήμερα. Σχετικά με την έκδοση των Windows Phone το Instagram αναφέρει ότι βρίσκεται σε δοκιμαστική έκδοση και ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Πηγή: insomnia.gr